Invitație la lectură: Secția Amazoanelor - File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României
Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă niște file din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României, legate de activitatea unor femei frumoase, bine pregătite pentru a-i influența pe oamenii cu responsabilități înalte din Statul Român să acționeze în conformitate cu interesele revizioniștilor maghiari.
Cartea este intitulată “Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României”, este scrisă de către Vasile Dumitru Fulger, licențiat în drept, inspector principal de specialitate (1985-1990) în cadrul Ministerului Justiției, și redă niște strategii șocante cu care un anumit grup de femei au acționat pe teritoriul României în interesul Budapestei și al intereselor revizioniste ungare.
Spionajul horthyst a folosit trei tipuri de categorii de femei spion pe teritoriul României:
– Grupa A – indicatoare (culegătoare de informații despre orice obiectiv sau persoană despre care era interesat statul ungar)
– Grupa B – recrutoare (femei care recrutau maghiari, alți alogeni sau chiar români trădători pentru interesele revizioniste ale Ungariei)
– Grupa C – contaminatoare (femei infestate cu sifilis sau alte boli venerice care să contamineze bărbați cu funcții importante în Statul Român)
“SECȚIA AMAZOANELOR pătrunde în culisele spionajului maghiar, care avea și o secție de femei cu această denumire. Desigur, folosirea femeilor în activitatea de spionaj nu este o noutate. Prezenta carte a lui Vasile Dumitru Fulger este de natură să-i pună în gardă pe oamenii cu responsabilități din Statul Român, în brațele cărora pot fi aruncate femei frumoase, bine pregătite pentru a-i influența să acționeze în conformitate cu interesele revizioniștilor sau pentru a obține date și informații care să fie transmise Centralei de spionaj din Budapesta.”
Autorul, Vasile Dumitru Fulger s-a născut la 16 decembrie 1932 în Bucureşti. Este Licenţiat al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti. A activat în Ministerul Justiţiei ca inspector principal de specialitate (1985-1990).
19 Iunie 1821 - Bătălia de la Drăgășani a avut loc pe 7/19 iunie 1821…
Pe 19 iunie 1824, în satul Șepreuș (județul Arad, Transilvania), a izbucnit o răscoală țărănească…
„În faţa proporţiei de masă a bejeniei, autorităţile sunt silite să ia măsuri de întărire…
Aceasta este o relatare istorică semnificativă despre rezistența identitară în fața maghiarizării forțate în perioada…
Domnule Președinte, Doamnă Avocat al Poporului, Domnilor judecătoriai CCR, Considerăm că vă revine o imensă responsabilitate deoarece,…
17 Iunie 1910 - Primul zbor al lui Aurel Vlaicu pe Dealul Cotrocenilor Aurel Vlaicu…
Leave a Comment