O elevă de clasa a IV-a fost premiată la Concursul Solistic Online de Psaltică. Vezi interpretarea video!

Ioana-Cristina Andrei, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, a obţinut un premiu special la Concursul Solistic Online de Muzică Psaltică, organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei prin intermediul Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași (IBMF), informează Basilica.

Tânăra s-a înscris în a doua etapă a competiţiei.

Partitura aleasă pentru concurs a fost „Brațele părintești” glasul al V-lea, de Nectarie Ieroschimonahul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

„#IașiByzantine a ales să ofere premiul special celor mai tineri psalți aspiranți ca mod de a exprima aprecierea pentru faptul că muzica psaltică poate rodi atât de frumos de la o vârstă fragedă. Felicitări și îți mulțumim pentru înscrierea la concursul nostru! Mult succes în continuare pe drumul aprofundării acestui gen muzical!”, au menţionat organizatorii pe pagina de Facebook a concursului.

Competiţia se desfăşoară în perioada 22 februarie – 22 iunie 2021.

A început a treia etapă a competiției

În data de 19 aprilie a început etapa a treia a concursului, etapă ce se va încheia în data de 16 mai. Înscrierile pentru această etapă se pot face până în data de 12 mai.

„Vă aducem la cunoștință calendarul sesiunii a treia, ultima, a Concursului Solistic Online de Muzică Psaltică de la Iași. În perioada 19 aprilie – 12 mai, se desfășoară înscrierile online în care cei interesați pot trimite o înregistrare a unei cântări psaltice românești, în legătură cu tematica monahismului ortodox”, a declarat pentru Doxologia părintele Gabriel Nastasă, directorul artistic al festivalului.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului – ibmf.ro – sau pe pagina de Facebook – Iasi Byzantine Music Festival.

“Vineri, 14 mai, va avea loc jurizarea propriu-zisă și desemnarea câștigătorilor, iar în perioada 17 mai – 12 iunie, videoclipurile câștigătoarea vor fi difuzate gradual pe pagina de Facebook festivalului. Publicul este invitat să intre pe pagina de Facebook și să identifice solistul preferat din fiecare categorie în vederea votului pentru Premiul cel mare”, a declarat părintele Gabriel Nastasă.

La final vor fi desemnați cei doi mari câștigători, care vor cânta în concertele live din ediția a IV-a a IBMF din în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021, transmite Basilica.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Cum sa alegeti TLD-ul perfect?

mie apr. 28 , 2021
Cum sa alegeti TLD-ul perfect? Un domeniu de nivel superior (Top-Level Domain sau TLD) este ultima parte a adresei unui site web – cunoscuta pentru majoritatea utilizatorilor ca extensia domeniului. Pentru majoritatea site-urilor web, TLD-ul perfect este .com, .net sau .org – care sunt cele mai frecvent intalnite. Dar cand utilizam ccTLD-uri (Country code […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News