O elevă de clasa a IV-a fost premiată la Concursul Solistic Online de Psaltică. Vezi interpretarea video!

Foto credit: Captură video IBMF

Ioana-Cristina Andrei, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, a obţinut un premiu special la Concursul Solistic Online de Muzică Psaltică, organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei prin intermediul Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași (IBMF), informează Basilica.

Tânăra s-a înscris în a doua etapă a competiţiei.

Partitura aleasă pentru concurs a fost „Brațele părintești” glasul al V-lea, de Nectarie Ieroschimonahul.

„#IașiByzantine a ales să ofere premiul special celor mai tineri psalți aspiranți ca mod de a exprima aprecierea pentru faptul că muzica psaltică poate rodi atât de frumos de la o vârstă fragedă. Felicitări și îți mulțumim pentru înscrierea la concursul nostru! Mult succes în continuare pe drumul aprofundării acestui gen muzical!”, au menţionat organizatorii pe pagina de Facebook a concursului.

Competiţia se desfăşoară în perioada 22 februarie – 22 iunie 2021.

A început a treia etapă a competiției

În data de 19 aprilie a început etapa a treia a concursului, etapă ce se va încheia în data de 16 mai. Înscrierile pentru această etapă se pot face până în data de 12 mai.

„Vă aducem la cunoștință calendarul sesiunii a treia, ultima, a Concursului Solistic Online de Muzică Psaltică de la Iași. În perioada 19 aprilie – 12 mai, se desfășoară înscrierile online în care cei interesați pot trimite o înregistrare a unei cântări psaltice românești, în legătură cu tematica monahismului ortodox”, a declarat pentru Doxologia părintele Gabriel Nastasă, directorul artistic al festivalului.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului – ibmf.ro – sau pe pagina de Facebook – Iasi Byzantine Music Festival.

“Vineri, 14 mai, va avea loc jurizarea propriu-zisă și desemnarea câștigătorilor, iar în perioada 17 mai – 12 iunie, videoclipurile câștigătoarea vor fi difuzate gradual pe pagina de Facebook festivalului. Publicul este invitat să intre pe pagina de Facebook și să identifice solistul preferat din fiecare categorie în vederea votului pentru Premiul cel mare”, a declarat părintele Gabriel Nastasă.

La final vor fi desemnați cei doi mari câștigători, care vor cânta în concertele live din ediția a IV-a a IBMF din în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021, transmite Basilica.

Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns