În cadrul unei conferințe educaționale care a avut loc la Târgoviște, Claudiu Dumitrache – ambasadorul Culturii Euro Education și director al publicației noastre – a vorbit elevilor Liceului de Arte “Bălașa Doamna” despre menirea artistului, transmite Gândul.
În discursul său, el a menționat că “tehnica nu ne face artiști”, aducând în atenția publicului faptul că “rațiunea artei este de a fi o rugăciune”.
“Educația, la care noi ne referim, în modul autentic, nu a fost niciodată despărțită de artă. Educația, putem spune că, presupune un simț ușor artistic și o noblețe care își au originile în bunele moravuri și în idealurile revelate prin Biserica noastră, despre care Mihai Eminescu spunea că este maica spirituală a neamului românesc” – a spus Claudiu Dumitrache în fața elevilor. Mai multe pe: Gândul
Reamintim că pe data de 9 noiembrie 2022, în cadrul Galei Premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România au fost acordate Diplome de Excelenţă unor personalităţi precum: Mihai Pânzaru-Pim, Maria Ţoghină, Tanţa Tănăsescu, Aizic Iancu, Daniela Apostoaei, Claudiu Dumitrache, Comşa Pompiliu, Petrică Butuc, Laurenţiu Sfinteş, Neculai C. Muscalu, Verginia Vedinaş, Pr. Eugen Tănăsescu, Cristi Popovici şi Florenţ Mocanu, informează Electrecord.
Un prieten și important susținător pentru noul început al companiei Electrecord, Claudiu Dumitrache scrie pentru mai multe publicații importante („Actualitatea Muzicală”, „Gândul”, „Literatura și Arta”, „Litere”, „Timpul”, „Luceafărul”, „Ultima Oră”, „Radar de Media”, Magazin critic, etc.), dar este și fondatorul trustului de presă culturală Myosotis Media Group. Din acest trust, de 8 publicații, face parte și revista online „Regal Literar”, care, din iulie 2022, apare sub egida UZPR.
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Donează pentru Glasul.info! În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo. Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri All Authors Marius Turda […]