Viktor Orban s-a aflat la sedinta festiva a Consiliului Local Timisoara, cu prilejul implinirii a 25 de ani de la izbucnirea evenimentelor din decembrie 1989.
Pentru prima data, sedinta nu a mai avut loc in Sala Mare a municipalitatii, ci la Opera Nationala.
Alaturi de primar, viceprimari si consilierii locali, la eveniment au luat parte zeci de revolutionari din Timisoara, dar si din Suceava, Iasi, Targovişte, Constanta, Bucuresti si Craiova.
Scânteia Revoluţiei nu a plecat de la Tokes, care a ieşit la geam şi a spus „Plecaţi acasă că mai mult rău îmi faceţi”. Scânteia Revoluţiei a pornit de pe Podul de la Maria. Îl rog pe domnul primar să înceapă scrierea adevăratei istorii. Domnul preşedinte (n.r. – al Ungariei) Viktor Orban (n.r. – huiduieli şi scandări în sală) a spus azi-dimineaţă că a trebuit să vină Ungaria să ne facă revoluţie, a declarat Silviu Oprea, de la Asociaţia 16 Decembrie 1989, în aplauzele celor prezenţi în sală. Acesta a făcut o gafă deoarece Viktor Orban este premierul statului vecin.
Viktor Orban, huiduit la Timisoara!
Adevarul despre revolutia de la Timisoara este ca ea nu a pornit de la locuinta lui Laszlo Tokes, ci la podul de la Piața Maria, la circa 200m.
Nota noastra: Bravo timisorenilor! Astia sunt oameni care nu te dezamagesc niciodata! Asa merita intampinati cei de genul lui Viktor Orban! Asa trebuie tratati cei care sunt obisnuiti sa minta oricand incep cate o noua propozitie!
Sursa:
[1]
http://www.oradestiri.ro
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.