Bolovanul antiromân de la Oradea…

Pe data de 25 iunie …

Tractoriști din Voivodina, Serbi…

"Marile exploatații …

O judecătoare face praf așa zisu…

Judecătoarea Adriana…

Steagul LGBT călcat în picioare,…

"Libertatea sexuală …

(FOTOREPORTAJ) Mitingul pentru f…

Sâmbătă, 15 iunie 20…

Frați români, veniți acasă!

Asociația PUBLIC AT…

Executor judecătoresc amendat pe…

Încă una din minunil…

Centenarul Opincii: 100 de ani c…

"M-am pomenit cu un …

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Decizie scandaloasa: Statuia lui Mihai Viteazul din centrul orasului Oradea va fi mutata intr-un fost cimitir

Print Friendly, PDF & Email

Update: Statuia lui Mihai Viteazul ramane deocamdata acolo unde se gaseste.Consiliul Local a respins reamplasarea statuii Regelui Ferdinand in Piata Unirii.

Primaria orasului Oradea a luat o decizie scandaloasa!Odata cu “reamenajarea” Pietei Unirii din centrul orasului vor fi mutate si doua statui importante. Cele doua statui, reprezentandu-i pe Mihai Viteazul si pe Emanuil Gojdu, urmeaza a fi reamplasate in cu totul si cu totul alte zone fata de centrul orasului Oradea.

Statuia lui Mihai Viteazul, alaturi de cea a lui Emanuil Gojdu, va fi amplasata intr-un fost cimitir, fiind vorba de fostul Cimitir Olosig, acolo unde se va amenaja un parc.

Decizie scandaloasa: Statuia lui Mihai Viteazul din centrul orasului Oradea va fi mutata intr-un fost cimitir

Deja se pare ca este vorba de stergerea istoriei Romaniei si a romanilor bucata cu bucata. Probabil ca in locul statuiei lui Mihai Viteazul va fi amplasata statuia lui Antal Arpad sau cea a lui Viktor Orban.

Fenomenul nu este unic ci este unul generalizat. Acolo unde exista statui ale unor personalitati romanesti in comunitatile in care etnicii romani sunt in minoritate, ele sunt ori lasate in paragina si neingrijite ori chiar vandalizate sau “reamplasate”( a se citi dosite).

Pe aceasta cale vrem sa transmitem actualilor conducatori ai Romaniei, Victor Ponta si Traian Basescu, ca sunt o rusine pentru Romania si pentru romani si ca doar niste tradatori de tara pot accepta o asemenea politica de deznationalizare si de sfidare a simbolurilor si valorilor nationale doar pentru niste calcule electorale!

Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul din centrul orasului Oradea

Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul din centrul orasului Oradea

Sursa:

[1] http://activenews.ro/statuia-lui-mihai-viteazul-va-fi-mutata-din-centrul-orasului-oradea-intr-un-fost-cimitir_1877067.html

[2] http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/mihai-viteazul-sau-nimic-consiliul-local-a-respins-reamplasarea-statuii-regelui-ferdinand-in-piata-unirii-118325.html


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia