Aflat in vizita in Turcia, presedintele Jobbik, Vona Gabor, a declarat ca nu s-a dus in Turcia pentru a construi relatii diplomatice sau economice ci pentru a se intalni cu fratii si surorile din aceasta tara. El a adaugat ca formatiunea Jobbik pe care el o conduce este sub atacul Vestului de cand si-a afirmat sustinerea fata de Turcia si de catre celelalte popoare de origine turanica, inclusiv fata de Azerbaijan.
Gabor Vona, Jobbik : “Islamul este ultima speranta pentru umanitate in intunericul globalismului si liberalismului”
Vona Gabor le-a spus turcilor ca el nu a colaborat nicodata cu nici o grupare radical nationalista din vest ce considera turcii sau islamistii drept inamici si ca statele lumii ar trebui sa invete de la turci dragostea fata de familie, respectul pentru traditie si patriotismul. Despre relatiile dintre Ungaria si popoarele turanice el crede ca sunt adevarate fratii si nu doar niste simple prietenii.
In discursul sau, Vona Gabor a repetat aproape obsesiv ca “Islamul este ultima speranta pentru umanitate in intunericul globalismului si liberalismului”. Gabor a dezvaluit ca viata sa personala a fost influentata de Islam si ca are multi prieteni si colegi musulmani .
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Acum 25 de ani pe 14 Decembrie 1989, la Iași, erau arestați, aruncați în beciurile Securității și maltratați primii contestatari ai regimului comunist, reprezentat atunci de Nicolae Ceaușescu! Pe 16 Decembrie a început Revoluția Română, la Timișoara și au apărut primii morți și răniți! S-a strigat atunci pentru oară ”Jos […]