Construcția podului rutier peste Prut, în zona localității Zagarancea, o prioritate pentru Republica Moldova și România

Construcția podului rutier peste Prut, în zona localității Zagarancea, o prioritate pentru Republica Moldova și România.

Proiectul de construcție a podului rutier de peste Prut, din zona localității Zagarancea, raionul Ungheni rămâne o prioritate pentru Republica Moldova și România. Despre acest lucru a anunțat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, Vitalie Rapcea și secretarul de stat al Ministerului Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore, în cadrul unei întrevederi avute joi, 9 februarie 2017, la București. Astfel, cele două părți au convenit să încheie un Acord interguvernamental în care să fie stipulate obligațiile prioritare comune.

Urmează ca în cel mai scurt timp să fie avizate toate autorizațiile de mediu din Republica Moldova și România, iar până la sfârșitul trimestrului II al anului curent să fie semnat acordul interguvernamental între cele două state. Până atunci, vor fi efectuate întâlniri tehnice între experții din domeniu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Construcția podului rutier peste Prut, în zona localității Zagarancea, o prioritate pentru Republica Moldova și România

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre intenția de modificare a podului feroviar Fălciu-Cantemir, pentru a putea permite și circulația transportului rutier. Autoritățile române au salutat inițiativa părții moldovenești de a dezvolta această cale de acces, așa că în cel mai scurt timp va fi elaborat un studiu de fezabilitate care va lua în considerare toate aspectele tehnice şi organizatorice pentru realizarea unui pod mixt (rutier şi feroviar) la trecerea de frontieră.

La ședința desfășurată la București, au participat și șefii direcțiilor din cadrul MTID, care de asemenea au pus în discuție cu colegii români, problemele din domeniul gestionat. Un subiect l-a constatat reparația podului feroviar Galați-Giurgiulești, care impune efectuarea lucrărilor de reabilitare a acestuia în condițiile închiderii totale a traficului peo perioadă de 90 de zile. Astfel, cele două părți au convenit să creeze un grup de lucru mixt ,.

Cele două părți au convenit să desfășoare cât mai curând o ședință a Comisiei Mixte în domeniul transportului rutier, pentru a analiza și soluționa problemele apărute în urma procedurii de deschidere și derulare a unor servicii regulate de transport rutier de persoane între Republica Moldova și România.

Un alt subiect destul de important a fost colaborarea în domeniul transportului aerian. Astfel, s-a decis că colaboratorii MTID vor efectua o vizită de lucru la autoritățile aeronautice din România pentru schimb de experiențe. Urmează să fie încheiată o declarație de intenție între Centrul de Investigații și Analiză pentru siguranța aviației civile din România, și Comisia permanentă pentru investigarea evenimentelor aeronautice a Republicii Moldova, privind cooperarea și asistența în domeniul investigării accidentelor și incidentelor din aviația civilă.

De asemenea, România va oferi asistență și schimb de experiență și colaboratorilor ServiciuluiTransport Naval a MTID, pentru schimb de experiență, dar va oferi și suport metodologic pentru implementarea sistemului electronic de colectare a vinietei .
La finalul întrevederii, cele două părți au convenit să intensifice întâlnirile la nivel de secretar de stat – viceministru pentru a exista o cooperare cât mai eficientă. Următoarea întâlnire urmează să se desfășoare la Chișinău, în luna septembrie a acestui an.

Sursa: Iurie Chirinciucmtid.gov.md

Foto: Comuna Zagarancea, R-nul Ungheni

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La Teheran au protestat in strada sute de mii de iranieni impotriva lui Trump

vin feb. 10 , 2017
La Teheran au protestat in strada sute de mii de iranieni impotriva lui Trump. Nemultumiti de ultimele declaratii ale presedintelui SUA, Donald Trump, cu privire la politica pe care o vor implementa pe viitor Statele Unite impotriva Iranului, sute de mii de iranieni s-au adunat vineri in Teheran pentru a […]
La Teheran au protestat in strada sute de mii de iranieni impotriva lui Trump, Foto: facebook.com/IranianMagazine

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News