Dați viață Neamului ce moare în Inima Țării, căci ”nu ne luptăm pentru jucării”!

Dați viață Neamului ce moare în Inima Țării, căci ”nu ne luptăm pentru jucării”!

Acolo unde nu mai sunt copii cu icoane în mâini, acolo moare Neamul. Nu vă pot spune ce am simțit în sufletul meu în fața ruinelor bisericilor din Doboșeni si Herculian sau la Vârghiș, jud. Covasna. Vreți să dăruiți costume naționale copiilor români din cele trei sate?

Celor din Căpeni, Baraolt, Aita Seacă sau Aita Mare? Nu aveți cui. E prea târziu acolo. La Ozun ÎNCĂ nu este târziu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

De aceea strig: Înveșmântați copiii Neamului, pe cei ce încă mai merg la bisericile ortodoxe în haine naționale, pentru ca ei și părinții lor să nu piardă Calea.

De aceea cad în genunchi în fața oricărui frate sau soră de sânge si credință din Covasna sau Harghita care dorește un costum popular românesc; căci acolo unde se poartă straiul strămosesc nu se poate pierde credinta ortodoxă, nu se poate pierde Drumul Neamului. 

[info]Cea mai buna oferta la Manuale. Reduceri + dublu puncte de fidelitate + vouchere cadou![/info]

Dați viață Neamului ce moare în Inima Țării, căci ”nu ne luptăm pentru jucării”!

De aceea îi sunt ca român recunoscător fiecăruia dintre voi care ajutați această lucrare de la Ozun. Fiecare bănuț trimis în contul BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociatia Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU si adresa bancii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov) sau prin Pay Pal (mihaitirnoveanu16@gmail.com) va fi folosit pentru costumele naționale destinate copiilor din Ozun.

Fiecare resursă materială va fi folosită pentru a rescrie duhul străvechi, împreună, pe țărâna satelor din Covasna și Harghita Dați viață Neamului ce moare în Inima Țării, căci ”nu ne luptăm pentru jucării”!

La Doboseni, Herculian, Varghis, Căpeni au fost dărâmate în anul 1940 bisericile ortodoxe. Trupele horthyste i-au obligat pe români cu armele să dea cu târnăcopul în ele. Astăzi acolo aproape nimeni nu mai spune că este român, în acea zonă frații nostri de sânge s-au înstrăinat, si-au pierdut limba și credința.

S-au maghiarizat. Este un pustiu amar, de coșmar, de nedescris. Cine va merge acolo va înțelege tot ceea ce este de înțeles.

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La Carei a avut loc comemorarea a 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu

lun sept. 11 , 2017
La Carei a avut loc comemorarea a 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu Duminica, 10 septembrie 2017, in municipiul Carei a avut loc comemorarea a 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Manifestarea a fost organizata de catre Asociatia colonia motilor Ianculesti, ASTRA, Despartamantul Carei. Imnul […]
La Carei a avut loc comemorarea a 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu, Foto: Buletin de Carei

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News