Mai avem sperante, n-a disparut inca de tot omenia din Romania. Doua evenimente recente ne fac sa credem ca omenia si bunul simt inca mai exista la unii dintre romani. Ieri, undeva intr-o statie de tramvai din Arad, doi tineri aveau grija de o batrana care cazuse si se lovise la cap. Tinerii i-au acordat ingrijirile care se puteau acorda intr-o astfel de situatie si au stat cu batrana pana la venirea unei ambulante, totul desfasurandu-se intr-o atmosfera civilizata, dovedind ca romanii mai stiu inca ce este acela simt civic.
“Omenia n-a dispărut la români. Azi, undeva în Arad, o staţie de tramvai, doi tineri aveau grijă de o femeie rănită la cap, a alunecat, canicula, nu ştiu. A venit salvarea şi a luat rănita, totul firesc, civilizat. Multumesc acelor tineri pentru gestul lor, multumesc si lui Dumnezeu ca exista asemenea oameni. Romanii sunt iubiti de Dumnezeu, asa imi place mie sa cred si incet, incet mi se confirma acest lucru… As vrea sa se grabeasca un pic lucrurile.”, a postat pe contul sau de Facebook Ardelean Ioan Alexandru despre acest incident
Un alt exemplu care ne dovedeste ca romanii inca stiu sa fie solidari si sa-si ajute semenii aflati la nevoie este cazul Geaninei Lisenchi pentru care oamenii au reactionat si astfel a fost posibil ca sa fie stransa suma de 60.000 de euro necesara pentru operatia sa. Potrivit bzi.ro, Geanina Lisenchi a reusit sa ajunga la clinica din Hannover, acolo unde va fi supusa unei interventii chirurgicale deosebit de dificile.
Multumim si noi de asemenea tuturor celor care au avut bunavointa s-o ajute si sa faca in asa fel incat cazul ei sa fie cunoscut si mediatizat atat in presa cat si pe retelele de socializare.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Deputatul Bogdan Diaconu este indignat de faptul ca la doar aproximativ o luna trecuta de la promulgarea legii 217/2015 care interzice propaganda sau cultul criminalilor de razboi, dictatorul fascist Miklos Horthy este comemorat la Cluj, in cadrul unei actiuni “culturale” finantate de catre autoritatile locale. In timpul terorii horthiste din Transilvania de […]