RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comemorare la Manastirea Plaviceni, discursul generalului Mircea Chelaru

Print Friendly, PDF & Email

La Manastirea Plaviceni din judetul Teleorman s-a impamantenit traditia ca in fiecare pe data de 9 august sa se comemoreze taierea capului lui Mihai Intregitorul (Mihai Viteazu). Daca pe 9 august 2013 a avut loc dezvelirea statuii lui Mihai Viteazu, urmata de slujba de pomenire oficiata de catre staretul manastirii, in acest an la comemorarea taierii capului lui Mihai Viteazu a participat si generalul Mircea Chelaru care a tinut un scurt discurs.

“Iata-ne aici adunati in cel de-al patrulea an de cand am reusit sa facem traditie. Unii au considerat-o o erezie, altii o intamplare. Iata ca adevarata credinta produce traditia, iar traditia este tocmai asa cum o spun de fiecare data, prin prezenta voastra, prin memoria voastra, pumnul sever in pieptul uitarii de sine, sau mai ales in nevrednicia celor care vor sa practicam uitarea de sine.

Am venit aici pentru a reaminti ca Mihai Voda Viteazu este Reintregitorul Daciei si asa cum avem mesajul Ligii Culturale Romane pentru puritatea romanilor de pretutindeni, am rugat pe parinte sa bage in altar cele trei steaguri care au trecut prin vremuri si au invins timpul.”, a declarat generalul Mircea Chelaru in timpul discursului tinut pe 9 august 2015 la Manastirea Plaviceni

 

Manastirea Plaviceni (Alunisul) din judetul Teleorman este situata in arealul comunei Plopii Slavitesti. Schitul a fost ctitorit la mijlocul secolului al XVII-lea de catre Dragomir de Plaviceni, mare vornic in timpul domniei lui Matei Basarab. Biserica manastirii dateaza de la sfarsitul secolului al XVI-lea, fiind ridicata de catre Doamna Stanca, sotia domnitorului Mihai Viteazu.

In anul 2010, un grup de muncitori a descoperit in curtea manastirii, in timpul unor sapaturi, ramasitele umane ale unui barbat, din care lipseau capul, clavicula si coastele. A aparut astfel ipoteza tulburatoare ca aceste oseminte ar fi putut apartine lui Mihai Viteazu, facandu-se legatura intre starea in care a fost gasit scheletul descoperit si imprejurarile in care a fost asasinat domnitorul roman.

Glasul.info

Note: manastireaplaviceni.ro; certitudinea.ro;  Foto/video: Iulian Catalin Chelaru

[tp_product id=”194123829″ feed=”396″]
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline