Transformarea digitală schimbă mediul de afaceri și impune noi soluții de securitate cibernetică

În următorii 10 ani, companiile vor renunța la cea mai mare parte din infrastructura de IT

Migrarea către mediul digital a tot mai multor servicii și folosirea acestora din ce în ce mai mult trebuie să aducă cu sine o siguranță sporită atât pentru consumatorul final, cât și pentru companii. De aceea, este de așteptat ca în următorii zece ani companiile să aloce de două ori mai mult timp pentru a se apăra împotriva atacurilor cibernetice și creează astfel o provocare tot mai mare pentru furnizorii de soluții de securitate cibernetică.


Emiliano Massa, Vicepreședinte EMEA Forcepoint

“Trecem printr-o transformare digitală, companiile trebuie să se alinieze și să devină competitive și atractive, pentru că vor avea conexiuni diferite cu clienții, furnizorii și angajații. Migrarea către cloud este din ce în ce mai prezentă, companiile tind să lucreze astfel și să renunțe la sistemele fizice de stocare a datelor, ceea ce înseamnă o nouă provocare, cu noi riscuri asociate”, a declarat Emiliano Massa, Vicepreședinte EMEA Forcepoint.

Mai devreme sau mai târziu, companiile nu vor mai deține infrastructura IT decât la nivel minim. În câțiva ani, vor delega infrastructura către o parte terță – cloud. În acest caz, preocuparea de securitate cibernetică a unei companii nu se va adresa sistemelor și echipamentelor, ci userilor, angajaților care folosesc datele companiilor. Astfel de date vor deveni baza afacerii și vor aparține companiilor, care vor deveni responsabile pentru administrarea lor în siguranță.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net


Emil Munteanu, Managing Partner Power Net Consulting

“Companiile pot crea proceduri interne pentru respectarea cadrului legal (GDPR sau Directiva NIS) sau pot numi responsabili, dar nu este suficient. Noua generație a soluțiilor de securitate cibernetică analizează comportamentele umane, pentru depistarea proactiva a anomaliilor în cadrul acestora și eliminarea riscurilor. Suntem preocupați să oferim cele mai noi tehnologii de securitate cibernetică și ne dorim să devenim un hub de securitate cibernetica și management al infrastructurii informatice”, a declarat Emil Munteanu, Managing Partner Power Net Consulting.

Soluțiile de securitate cibernetică au revenit în atenția reglementatorilor odată cu preocuparea Uniunii Europene pentru crearea pieței digitale unice, în cadrul căreia este imperios necesară protecția cetățenilor și încrederea acestora în serviciile electronice.

Odată cu transpunearea în legislația naționala a binecunoscutei Directive NIS, prin Legea 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice, toate companiile furnizoare de servicii esenţiale pentru populaţie trebuie să își ia măsuri pentru a reduce riscurile unui potențial atac cibernetic.

Ca urmare, este de așteptat ca începând cu acest an, companiile vizate vor trebui să aloce bugete de investiții în sisteme și servicii de securitate cibernetică și să le adapteze continuu la noile tipuri de amenințări. Sectoarele afectate de aceasta reglementare sunt: energie, transporturi, sectorul bancar și infrastructuri ale pieței financiare, sănătate, funizare apa potabilă, furnizori de servicii digitale (piețe online, motoare de căutare online, servicii de cloud computing, hosting etc).

Cele mai noi soluții de securitate cibernetică au fost prezentate în cadrul unui seminar organizat de Power Net Consulting, împreună cu compania Forcepoint România.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Tâlhari din toate neamurile s-au unit să demonstreze că România e corupta Europei! Iar proștii utili le cântă în strună!

joi feb. 28 , 2019
Deși toate țările care arată cu degetul România se regăsesc deasupra țării noastre într-un clasament al evaziunii fiscale, europarlamentari din țările respective au un tupeu porcesc să denigreze România și s-o înfiereze pe motiv de … corupție. Tâlhari din toate neamurile s-au unit să demonstreze că România e corupta Europei! […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News