Legea 247/2005 a carei „mamica” este Monica Macovei a perpetuat o serie de nereguli şi de abuzuri, deschizând calea îmbogăţirii din drepturi litigioase a unora

Legea 247/2005 a carei „mamica” este Monica Macovei, a perpetuat o serie de nereguli şi de abuzuri, deschizând calea îmbogăţirii din drepturi litigioase a unora. In nici o tara din lume nu s-a petrecut jaful care s-a facut la noi in ultimii 10 ani in domeniul imobiliar.

Mostenitori sau falsi mostenitori ai unor indivizi care fusesera deja despagubiti de catre statul roman au pus mana pe cladiri de patrimoniu, terenuri, paduri, munti intregi, mostenitori ai unor criminali de razboi au putut revendica fara nici o piedica adevarate domenii, in unele cazuri sfidand orice inchipuiri, ajungand sa se revendice chiar si sate intregi.

Legea 247/2005 a carei „mamica” este Monica Macovei a perpetuat o serie de nereguli si de abuzuri, deschizand calea imbogatirii din drepturi litigioase a unora.

Adina Anghelescu a amintit că toate retrocedările s-au bazat pe legea 247/2005 făcută de Monica Macovei, iar această lege a perpetuat o serie de nereguli şi de abuzuri, deschizând calea îmbogăţirii din drepturi litigioase a unora.

„Atenţie, în instanţă nu au acţionat numai oameni obişnuiţi ci şi domnii cu drepturi litigioase, precum ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, şi – ce să vezi – ÎCCJ, în 2012, i-a dat dreptate, adică a respins apelul făcut de ANRP”, a spus jurnalistul Antena3.ro.

Şi Bogdan Chireac a criticat legea după care s-au făcut retrocedările în ultimii ani, în România, precizând că a fost generatoare de corupţie la nivel înalt.

„S-a dovedit nu numai că nu a satisfăcut pe cei dezmoşteniţi de regimul comunist, ci, dimpotrivă a fost în favoarea unor băieţi deştepţi care au reuşit să câştige sute de milioane, miliarde”, a spus în emisiunea La ordinea zilei, jurnalistul.

Diverse cladiri ale unor institutii care deserveau scoli, licee, muzee sau alte destinatii cu scop cultural, educational, sportiv, etc, au ajuns sa fie revendicate de multe ori mai degraba de samsari imobiliari care detineau drepturile litigioase decat de asa zisii proprietari de drept.

Forte multi dintre acesti bani negri rezultati din operatiuni dubioase si chiar dovedite frauduloase in cele mai multe dintre cazuri, au alimentat mafia politica, finantand campaniile electorale a marilor partide, atat a celor aflate la putere in ultimii zece ani, cat si a celor din opozitie.

Legea 247/2005 a carei „mamica” este Monica Macovei a perpetuat o serie de nereguli şi de abuzuri, deschizând calea îmbogăţirii din drepturi litigioase a unora.

Surse/Note: [1] www.antena3.ro

Glasul.info

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

Recent Posts

La 19 Mai 1878 se năștea la Borlești o personalitate „enciclopedică”, Alexandru Coriolan Pteancu

La 19 Mai 1878 se năștea la Borlești o personalitate "enciclopedică", Alexandru Coriolan Pteancu,  profesor…

9 ore ago

La 18 mai 1849 începea „A doua bătălie de la Abrud”

Atât prima cât și A doua bătălie de la Abrud se învârt în jurul maiorului Imre Hatvani,…

o zi ago

25 Mai 2024 – O nouă manifestare la Castanul Unirii de la Vişan!

O nouă "lecţie de istorie" adevărată va fi susţinută sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu…

2 zile ago

17 Mai 1936 – A avut loc deschiderea pentru public a Muzeului Satului Românesc la inițiativa profesorului Dimitrie Gusti

"Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este denumirea atribuită prin Hotărârea Guvernului României nr. 742/2003,…

2 zile ago

17 Mai 1923 – A avut loc inaugurarea Mormântului Ostașului Necunoscut în Parcul Carol, printr-o ceremonie impresionantă

Într-o zi de joi, pe 17 Mai 1923, de Ziua Eroilor și de Ziua Înălţării…

2 zile ago

Interviu cu maestrul DAN PURIC | VIDEO

Acestea au fost întrebările: Hristos a înviat! Vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră. Despre…

2 zile ago