libris.ro
Coruptie

Gabriel Biriș și hienele din presă. Cine nu vrea impozitarea evazionistilor cu 75%?

N-am înțeles ce i se reproșa domnului Biriș, dar mi s-a părut suspectă unanimitatea de păreri a ziariștilor și politicienilor, în frunte cu însuși Cioloș, care au cerut capul domnului Biriș și au exultat de mulțumire când acesta a căzut!… Nicio demisie sau demitere nu a întrunit acordul tuturor formatorilor de opinie, al tuturor televiziunilor și ziarelor, al tuturor partidelor parlamentare, al tuturor buletinelor de știri, al tuturor nămeților publici, așa cum s-a întâmplat cu demisia / demiterea domnului Biriș!…

Drept care am urmărit cu atenție emisiunea de la B1 TV, în care i s-a luat domnului Gabriel Biriș un interviu de o oră. O oră întreagă în care gazda, autorul emisiunii, numitul Silviu Mânăstire, a făcut tot ce a putut ca să-l împiedice pe domnul Gabriel Biriș să lămurească lucrurile: cu ce l-a supărat Biriș pe Cioloș și întreaga clasă politică?

Gabriel Biriș și hienele din presă. Cine nu vrea impozitarea evazionistilor cu 75%?

După obiceiul tuturor televiziunilor din România, moderatorii vorbesc mai mult decât invitații! Ei pun întrebări și nu-și lasă invitații să ducă până la capăt răspunsul, că intervin fie cu altă întrebare, fie cu răspunsul pe care îl au ei la întrebarea pusă! Și astfel rămânem fără răspunsul invitatului… Cât pe ce s-o pățim din nou și la emisiunea care l-a avut invitat pe domnul Gabriel Biriș.

De câte ori domnul Biriș se apropia de lămurirea misterului – cu ce a supărat pe toată lumea?, numitul Mânăstire îl întrerupea. Cu chiu cu vai, abia pe la sfârșitul emisiunii, din frânturi de răspunsuri pe care nu le-a putut duce la capăt, s-a putut încropi răspunsul. Dar asta numai dacă erai un telespectator atent, pasionat să afle adevărul. Așa cum am fost eu! De ce? Pentru că m-a cucerit de la primele cuvinte domnul Biriș, se vedea și din privirile sale, din intonația primelor cuvinte, că este un om inteligent și puternic, de bună credință! Impresie confirmată de răspunsul aflat: cu ce i-a supărat tînărul ministru pe superiorii săi?

Dau răspunsul pe care l-am dedus eu, căci domnul Biriș a fost literalmente împiedicat să-l dea în chip explicit:

În momentul de față fiecare român plătește un impozit de 16% pentru tot ce câștigă în mod legal. Dacă cumva un român este descoperit că nu a declarat toate veniturile sale și că a depus la vreo bancă din cunoscutele paradise fiscale o sumă de bani a cărei proveniență nu a fost declarată și nici impozitată, i se aplică individului necinstit un impozit de 16% pe suma nedeclarată și depusă în bănci străine!

Și vine domnul Gabriel Biriș și zice că nu este corect și echitabil ca organul fiscal să nu țină seama că are de-a face cu un ins incorect, care nu merită să fie tratat pe picior de egalitate cu oamenii cinstiți! Drept care justițiarul domn Biriș a venit cu propunerea ca astfel de sume, dosite de proprietar și descoperite de agentul fiscal, să fie taxate cu un impozit de 75%! Nu de 16%, ci de 75 la sută! În felul acesta evazioniștii vor fi băgați la idei și vor descoperi că cea mai mare șmecherie este să fii corect!…

Bravo, domnule Biriș! Îți prevăd o frumoasă carieră, o carieră care va fi benefică, de bine făcătoare pentru români și România! Cu o condiție: să vă adunați mai mulți Biriși, veți descoperi că sunteți mai mulți decât Cioloșii din Țară, și să acționați în deplină înțelegere și coordonare! Cu profesionalism, cu competență, căci aveți de unde! Și cu drag de contribuabilul corect!

Sursa: Ion Coja

 

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

3 Iulie 1910 – Român amendat de unguri pentru că pe harnașamentul calului erau prezente cele trei culori ale tricolorului românesc

Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…

2 ore ago

2 Iulie – T𝐫𝐞𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐬̦𝐧𝐢𝐜𝐢𝐞 𝐚 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨d Ștefan cel Mare, manifestare organizată de Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…

o zi ago

A.D. Xenopol Remembered: Historian of Romania, Philosopher of Europe

Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…

2 zile ago

ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 16-a. 18-20 iulie 2025, la Sâmbăta de Sus

Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…

3 zile ago

Experimentul Pitești – realitate ocultată, suferință uitată

Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…

3 zile ago