Dacă până de curând mulți dintre români, inclusiv dintre cei care au votat cu cei care se află în acest moment la guvernare în România, credeau că discuțiile despre distrugerea CEC Bank sunt doar niște glume proaste sau simple invenții ale opoziției politice, iată că guWernul Orban își dă cu stângul în dreptul, recunoscându-și intențiile mârșave îndreptate împotriva singurei bănci românești rămasă încă în viață: CEC Bank.
“Orban vrea să închidă CEC Bank, deținută de stat și să favorizeze băncile străine.Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că PSD a acordat pensii pe luna octombrie la nivelul celor din august, în județul Dolj, ca strategie de campanie, pentru a da impresia că liberalii taie din venituri. El a spus că ministrul Finanțelor va cere conducerii CEC destituirea directorului. Acesta este, de fapt, doar un pretext pentru a incepe restructurari in CEC Bank, sustin surse”, scrie ph-online.ro
Mergând în urmă la declarațiile de presă de la începutul lunii decembrie 2019, într-adevăr găsim alte indicii că articolul din publicația prahoveană conține un mare sâmbure de adevăr:
“Reporter: Domnule prim-ministru, spunea Florin Cîțu că, în opinia domniei sale, CEC ar trebui să fi listată la Bursă. Dumneavoastră ce viziune aveți legat de această bancă de stat și dacă aveți în vedere și alte companii de stat?
Ludovic Orban: Aceeași viziune. După opinia mea, companiile trebuie listate la Bursă, pentru că în momentul în care listezi la Bursă compania ai foarte multe avantaje. În primul rând, evaluarea companiei se face de către piaţă. În al doilea rând, odată ce-ţi intră acționari minoritari, chiar și minoritar fiind în componența, în structura acționariatului, ai obligații de a respecta drepturile acționarilor minoritari. De asemenea, listarea la Bursă presupune creșterea transparenței în cadrul companiei respective. Mai mult decât atât, există și posibilitatea de a obține finanțări prin intermediul listării la Bursă a companiei de stat. Ca atare, eu sunt clar adeptul listării la Bursă a tuturor companiilor de stat. Că este vorba de Hidroelectrica, de CEC Bank sau de Aeroporturi sau de alte companii, pentru mine punctul de vedere este același. Important este ca… “
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…
Leave a Comment