libris.ro

Guvernul Orban vrea să distrugă și CEC Bank! Ce mai urmează? Poșta Română, CFR-ul?

Dacă până de curând mulți dintre români, inclusiv dintre cei care au votat cu cei care se află în acest moment la guvernare în România, credeau că discuțiile despre distrugerea CEC Bank sunt doar niște glume proaste sau simple invenții ale opoziției politice, iată că guWernul Orban își dă cu stângul în dreptul, recunoscându-și intențiile mârșave îndreptate împotriva singurei bănci românești rămasă încă în viață: CEC Bank.

„Orban vrea să închidă CEC Bank, deținută de stat și să favorizeze băncile străine.Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că PSD a acordat pensii pe luna octombrie la nivelul celor din august, în județul Dolj, ca strategie de campanie, pentru a da impresia că liberalii taie din venituri. El a spus că ministrul Finanțelor va cere conducerii CEC destituirea directorului. Acesta este, de fapt, doar un pretext pentru a incepe restructurari in CEC Bank, sustin surse”, scrie ph-online.ro

Mergând în urmă la declarațiile de presă de la începutul lunii decembrie 2019, într-adevăr găsim alte indicii că articolul din publicația prahoveană conține un mare sâmbure de adevăr:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Reporter: Domnule prim-ministru, spunea Florin Cîțu că, în opinia domniei sale, CEC ar trebui să fi listată la Bursă. Dumneavoastră ce viziune aveți legat de această bancă de stat și dacă aveți în vedere și alte companii de stat?

Ludovic Orban: Aceeași viziune. După opinia mea, companiile trebuie listate la Bursă, pentru că în momentul în care listezi la Bursă compania ai foarte multe avantaje. În primul rând, evaluarea companiei se face de către piaţă. În al doilea rând, odată ce-ţi intră acționari minoritari, chiar și minoritar fiind în componența, în structura acționariatului, ai obligații de a respecta drepturile acționarilor minoritari. De asemenea, listarea la Bursă presupune creșterea transparenței în cadrul companiei respective. Mai mult decât atât, există și posibilitatea de a obține finanțări prin intermediul listării la Bursă a companiei de stat. Ca atare, eu sunt clar adeptul listării la Bursă a tuturor companiilor de stat. Că este vorba de Hidroelectrica, de CEC Bank sau de Aeroporturi sau de alte companii, pentru mine punctul de vedere este același. Important este ca… „

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info