Republica Moldova incepe sa exporte mai mult in UE

In urma cu ceva timp scriam despre necesitatea Integrarii economice a Republicii Moldova in peisajul economic european. Ne bucura sa vedem ca previziunile noastre s-au indeplinit atat de rapid si ca Romania este gata sa ajute Republica Moldova transformandu-se in piata de desfacere pentru produsele basarabene.

De curand Romania a cerut acceptul Comisiei Europene pentru marirea cotei produselor agricole importate din Republica Moldova in contextul in care aceasta se teme de repercusiuni din partea Rusiei si de imposibilitatea de a mai exporta pe piata ruseasca.

Impactul economic asupra mediului economic european format dintr-un numar de aproximativ 500 de milioane de potentiali clienti este neglijabil dar pentru Republica Moldova faptul ca isi poate valorifica produsele pe o asemenea piata este un balon de oxigen in cazul in care Rusia ar intentiona sa impuna anumite sanctiuni sau embargouri economice.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Republica Moldova incepe sa exporte mai mult in UE

Mai mult s-ar putea ca din aceasta schimbare de optiune in privinta pietei de desfacere pentru Republica Moldova sa fie si consecinte pozitive. Standardele impuse in UE vor creste semnificativ calitatea produselor exportate de Republica Moldova. Romania oricum importa fructe si alte produse agricole din tari destul de exotice , etxracomunitare, produse care de multe ori contineau chimicale si pesticide peste limita admisa pe cand cele din Republica Moldova sunt clar mai bune la acest capitol.

Un alt aspect prin care Romania si celelalte tari din UE ar putea ajuta Republica Moldova ar fi cel al investitiilor. Republica Moldova devine deja odata cu manifestarea interesului sau de integrare europeana din ce in ce mai atractiva pentru interventii straine. Investitiile straine intr-o anumita  tara depind foarte mult si de stabilitatea sa politica si regionala, de lipsa coruptiei si ca aceasta tara sa respecte valorile democratice.

In conditiile in care economia Rusiei este mai putreda si mai subreda ca niciodata , macinata de coruptie si de dictatura oligarhiei ruse, drumul spre prosperitate al Republicii Moldova nu poate fi decat Spre Vest , peste Prut tot inainte!

Sursa: Glasul-Moldovei.blogspot.md, Vasile Morari

Referinte/Note:
http://www.realitatea.md/romania-vrea-mai-multe-mere-din-moldova-care-se-gandeste-la-repercusiuni-din-partea-rusiei_3663.html

http://independent.md/moldova-exporta-aproape-de-doua-ori-mai-mult-in-ue-decat-in-csi/#.U3YHkvl_uYI

http://unimedia.info/stiri/ce-va-face-romania–daca-rusia-va-interzice-merele-din-moldova-76394.html#.U3NaiJ3iNcE.facebook

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Controversa cainilor maidanezi naste conflicte si intre jurnalisti

lun mai 19 , 2014
In ultimul timp au inceput sa apara articole in presa in care unii jurnalisti dau vina pe unii dintre colegii lor pentru situatia cainilor maidanezi. Aici aveti un asemenea exemplu: Vina televiziunilor „Cuţu-Cuţu”. Şi ele l-au omorât pe Ionuţ! Intr-o tara in care nu exista o legislatie clara in nici […]
Un student tunisian a fost sfasiat de caini la Iasi!

Poate vă place și:

libris.ro