16 cetateni ucraineni au cerut azil in Republica Moldova din cauza violentelor din Ucraina
Conform celor de la ziarulnational.md 16 cetateni ucraineni au cerut azil politic in Republica Moldova din cauza violentelor din Ucraina. Potrivit Politiei de Frontiera, incepand cu luna martie, in Republica Moldova au intrat peste 221 de mii de cetateni ucraineni.
O parte din ucraineni au venit sa se adaposteasca pe la rude sau prieteni in asteptarea unor vremuri mai bune sa se mai linisteasca lucrurile in Ucraina.
Doar 16 persoane au cerut azil in Republica Moldova, dezvaluit pentru Ziarul National Ecaterina Silvestru, sefa Directiei pentru Refugiati din cadrul Biroului de Migratie. Autoritatile au reusit intr-un timp record sa le acorde toate conditiile necesare pentru trai refugiatilor din Ucraina.
16 cetateni ucraineni au cerut azil in Republica Moldova din cauza violentelor din Ucraina
[quote style=”4″]”Avem regim fara vize doar cu trei state. In Rusia categoric nu ne ducem. Ei sunt ocupantii care ne-au ocupat tara. In Belarus e acelasi lucru. Lukasenko cu Uniunea lui Euroasiatica…ne-a ramas Republica Moldova. Am luat in valiza lucruri de stricta necesitate, am incuiat casele, am urcat in autobuzul cu ruta directa Chisinau si am venit cu ochii inchisi intr-o tara straina”, a declarat unul din refugiati.[/quote]
Sursa: [1] ziarulnational.md
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.