Economie

Inca un brand romanesc renaste din propria cenusa – berea Ciclova

Inca un brand romanesc renaste din propria cenusa – berea Ciclova

Candva exista in Romania un brand de bere recunoscut pe intreg continentul : Berea de Ciclova. In sudul Banatului este localitatea Ciclova Montana, localitate ce a cunoscut o lunga traditie a fabricarii berii si care acum spera in renasterea brand-ului celebru de odinioara.

Un investitor din Caras-Severin vrea reporneasca fabrica de la Ciclova Montana dupa ce a cumparat ruinele fostei fabrici de bere. Fabrica a fost infiintata in anul 1726 dar a fost lasata in paragina de fostii proprietari in posesia carora s-a aflat in ultimele decenii.Noul investitor intentioneaza sa investeasca in jur de cateva sute de mii de euro pentru a pune din nou pe picioare fabrica.

Inca un brand romanesc renaste din propria cenusa – berea Ciclova

,,Am cumpărat ceea ce a mai rămas din fabrica de bere de la lichidator. Ajunsese pe mâna unor oameni care nu au fost interesaţi să o repună pe picioare, au tăiat tot fierul şi au abandonat-o în paragină, după care au băgat firma în faliment. Am luat-o pentru că vrem să o repunem în funcţiune şi să se bea din nou bere de Ciclova. Promitem acest lucru. Va mai dura o vreme. Nu vom putea face asta imediat, pentru că e un proiect de durată. Vom păstra tot ce se poate reabilita, deşi aţi văzut ce ruine sunt acolo”, a declarat pentru expressdebanat.ro Nicolae Ursu.

Investitorul recunoaşte că doar brandul de renume de altădată, prăfuit astăzi, l-a determinat să bage adânc mâna în buzunar. ,,O să fie bere de calitate, apa e foarte bună şi vrem să respectăm renumele. Practic, pentru brand am şi cumpărat această fostă fabrică, deoarece acele ruine nu valorează nimic.

Berea de Ciclova are o istorie în spate şi vrem să ducem această tradiţie mai departe. Pentru început vorbim de o investiţie de câteva sute de mii de euro, dar ne gândim şi la o finanţare europeană. Vom porni lucrările cât se poate de repede. E următoarea noastră investiţie după ştrandul termal de la Oraviţa”, a mai spus Ursu.

Felicitam iniativele de acest gen si ne bucuram ca inca un brand romanesc, inca un produs romanesc de renume va renaste din propria cenusa. In afara faptului ca este un produs romanesc va fi o relansare economica si pentru mica localitate Ciclova Montana, prin creearea a noi locuri de munca si noi surse pentru bugetul local.

Pregatiti-va in curand sa gasiti pe piata romaneasca noua bere de Ciclova si sa o cumparati. Cu fiecare produs romanesc pe care il cumparati ajutati la pastrarea unui loc de munca a unuia dintre romani si ajutati si economia interna.

Surse/Referinte:

1) http://expressdebanat.ro/galerie-foto-berea-de-ciclova-brandul-care-renaste-dintre-ruine/
2) http://www.banatuldemunte.ro/2011/04/ciclova-montana-a-doua-fabrica-de-bere-de-traditie-din-romania.html

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

11 ore ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

17 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago