Inca un brand romanesc renaste din propria cenusa – berea Ciclova

Inca un brand romanesc renaste din propria cenusa – berea Ciclova

Candva exista in Romania un brand de bere recunoscut pe intreg continentul : Berea de Ciclova. In sudul Banatului este localitatea Ciclova Montana, localitate ce a cunoscut o lunga traditie a fabricarii berii si care acum spera in renasterea brand-ului celebru de odinioara.

Un investitor din Caras-Severin vrea reporneasca fabrica de la Ciclova Montana dupa ce a cumparat ruinele fostei fabrici de bere. Fabrica a fost infiintata in anul 1726 dar a fost lasata in paragina de fostii proprietari in posesia carora s-a aflat in ultimele decenii.Noul investitor intentioneaza sa investeasca in jur de cateva sute de mii de euro pentru a pune din nou pe picioare fabrica.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Inca un brand romanesc renaste din propria cenusa – berea Ciclova

,,Am cumpărat ceea ce a mai rămas din fabrica de bere de la lichidator. Ajunsese pe mâna unor oameni care nu au fost interesaţi să o repună pe picioare, au tăiat tot fierul şi au abandonat-o în paragină, după care au băgat firma în faliment. Am luat-o pentru că vrem să o repunem în funcţiune şi să se bea din nou bere de Ciclova. Promitem acest lucru. Va mai dura o vreme. Nu vom putea face asta imediat, pentru că e un proiect de durată. Vom păstra tot ce se poate reabilita, deşi aţi văzut ce ruine sunt acolo”, a declarat pentru expressdebanat.ro Nicolae Ursu.

Investitorul recunoaşte că doar brandul de renume de altădată, prăfuit astăzi, l-a determinat să bage adânc mâna în buzunar. ,,O să fie bere de calitate, apa e foarte bună şi vrem să respectăm renumele. Practic, pentru brand am şi cumpărat această fostă fabrică, deoarece acele ruine nu valorează nimic.

Berea de Ciclova are o istorie în spate şi vrem să ducem această tradiţie mai departe. Pentru început vorbim de o investiţie de câteva sute de mii de euro, dar ne gândim şi la o finanţare europeană. Vom porni lucrările cât se poate de repede. E următoarea noastră investiţie după ştrandul termal de la Oraviţa”, a mai spus Ursu.

Felicitam iniativele de acest gen si ne bucuram ca inca un brand romanesc, inca un produs romanesc de renume va renaste din propria cenusa. In afara faptului ca este un produs romanesc va fi o relansare economica si pentru mica localitate Ciclova Montana, prin creearea a noi locuri de munca si noi surse pentru bugetul local.

Pregatiti-va in curand sa gasiti pe piata romaneasca noua bere de Ciclova si sa o cumparati. Cu fiecare produs romanesc pe care il cumparati ajutati la pastrarea unui loc de munca a unuia dintre romani si ajutati si economia interna.

Surse/Referinte:

1) http://expressdebanat.ro/galerie-foto-berea-de-ciclova-brandul-care-renaste-dintre-ruine/
2) http://www.banatuldemunte.ro/2011/04/ciclova-montana-a-doua-fabrica-de-bere-de-traditie-din-romania.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Hyperboreii si Zamolxismul

mar iun. 10 , 2014
Lucrarea macedoneanului Branislav Stefanovski ofera accesul la izvoare si la un tezaur de informatii istorice necunoscute pana acum in istoriografia romana si care sunt in concordanta cu izvoarele indirecte din scrierile istoricilor sau autorilor antici. In acelasi timp, amploarea si complexitatea investigatiei multidisciplinare, realizata cu instrumente istorice, lingvistice, arheologice, recursuri […]
Hyperboreii si Zamolxismul

Poate vă place și:

libris.ro