Tribul Toda, urmasii lui Alexandru Macedon?

Cei din tribul Toda reprezinta o aparitie unica si total neasteptata chiar si pentru multi dintre indieni. Etnologii se impart intre cei care sustin originea celor din Toda ca fiind descendenti din armata lui Alexandru Macedon si in cei care sustin originea Sumeriana. Limba tribului Toda face parte din familia limbilor dravidiene iar acum mai sunt circa 1100 de vorbitori ai limbii Toda.

Tribul Toda reprezinta o mica comunitate pastorala care traieste pe platoul Nilgiri din sudul Indiei. Religia tribului Toda este centrata in jurul bivolului; prin urmare sunt efectuate ritualuri pentru toate activitatile legate de mulsul sau de ingrijirea acestor animale. Colibele traditionale ale celor din tribul Toda sunt in forma de jumatati de butoaie si sunt decorate pe fatadele lor cu capete de bivol.

Tribul Toda, urmasii lui Alexandru Macedon?


Conform teoriilor unor etnologi, s-au facut afirmatii precum cei din tribul Toda sunt descendentii unor membri din armata lui Alexandru Macedon care invadase India in jurul anului 327 i.Hr. Alte teorii spun ca e posibil sa fie descendentii grecilor ciprioti care au facut parte din randurile mercenarilor greci ce au luat parte la campaniile lui Alexandru Macedon din Persia si au ramas in urma in Bactria ca mai apoi sa-si faca drum catre India. Datorita caselor lor ciudate in forma de jumatati de butoaie, istoricii au facut speculatii asupra originii lor de la lumea Romana pana la cea Sumeriana.


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
 
Un reportaj realizat in anii ’60 prezinta viata utopica a tribului Toda dezvaluind ca acesti oameni nu au practic nici o ierarhie si au o viata sexuala libera. Cei din tribul Toda sunt vegetarieni, bazandu-se pe laptele bivolilor, miere de albine, fructe salbatice sau cereale pentru care fac troc cu vecinii lor. Un alt lucru fascinant legat de acest trib este faptul ca nu au arme si nu au practicat niciodata razboiul, neavand nici legi, lideri sau vreo ierarhie.

In vremurile de demult stramosii celor din tribul Toda au avut o traditie. Ei credeau ca sunt descendentii fratilor Pandava. Conform acestei credinte, au urmat poliandria. La fel ca Draupadi, o femeie se casatoreste cu toti membrii de sex masculin dintr-o familie si cu totii vor fi sotii ei.


Surprinzator este si faptul ca anumite motive etnografice ale celor din tribul Toda seamana izbitor de mult cu motive etnografice romanesti. Cu toate ca sunt un trib relativ mic cei din Toda sunt recunoscuti pentru talentele lor ca mestesugari si mai ales pentru bijuteriile pe care acestia le fac.

Este destul sa cauti la repezeala pe internet doar cateva imagini cu cei din tribul Toda, imbracati in hainele lor traditionale, ca sa-ti dai rapid seama ca nu prea se incadreaza in peisajul Indiei si par rupti parca dintr-o alta lume. Chiar daca unele obiceiuri li s-au mai schimbat fata de cele din vechime, chiar daca modul lor de viata le este amenintat de catre modernizare, globalizare si pasunile lor incep sa dispara cei din Toda lupta sa pastreze ce se mai poate din aceasta cultura straveche si fantastica a tribului lor.

Unele aspecte si detalii din viata, obiceiurile si religia acestui trib noua ne-au ridicat anumite semne de intrebare. Nu stim inca daca intrebarile sunt pertinente sau doar sunt doar niste coincidente bizare.

Daca cei din tribul Toda sunt intr-adevar descendentii macedonenilor si a celorlalti mercenari din armata lui Alexandru Macedon nu putem sa nu ne gandim la o conexiunea intre motivele etnografice si alte simboluri folosite de acest trib si asemanarea izbitor de familiara cu motive etnografice si simboluri romanesti.

Intr-una din cartile sale, Branislav Stefanovski spunea ca macedonenii au fost, sunt si vor ramane acelasi popor: traco-dac-pelasgic, originar din nucleul carpato-danubian. Limba vechilor macedoni a fost, este si va fi un dialect traco-dac.

TRIBUL TODA, urmasi ai lu Alexandru Macedon - Stema Moldovei
TRIBUL TODA, urmasi ai lu Alexandru Macedon – Stema Moldovei
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Romania noastra cea dintre mormane

lun iul. 21 , 2014
Primul politician roman care a vorbit in Romania pentru prima data de “mormane” a fost Petre Roman. Pentru el, inca de pe atunci, industria romaneasca reprezenta un morman de fiare vechi; dar un morman de fiare vechi pe care sa-l valorifice si sa-l transforme clasa politica tradatoare intr-o sursa de […]
Romania noastra cea dintre mormane

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News