În București nu există niciun monument de for public dedicat regelui Ferdinand I al României. O asociație de reconstituiri istorice face un apel public pentru autorități

Se implinesc în acest an, pe 20 iulie 2022, 95 de ani de la trecerea în rândul celor drepți a marelui Rege Ferdinand I, făuritorul României Mari.

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, al cărui scop principal îl constituie promovarea tradiţiilor istorice și militare românești, cultivarea respectului faţă de ostaşii armatei române și armatelor străine, care, cu cinste, curaj şi sacrificiu, şi-au făcut datoria faţă de patria lor, promovarea valorilor naționale, cunoașterii istoriei și păstrarea în memoria posterității a personalității Regelui Ferdinand I, arată într-un comunicat importanța ridicării unui monument de for public dedicat Regelui Ferdinand I al României, în București.

* * *

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

În acest an, când celebrăm Centenarul Încoronării de la Alba-Iulia, gândurile noastre se îndreaptă cu adâncă reculegere spre cel căruia nici în acest an, în capitala României, nu-i putem închina o jerbă de flori, nu-i putem cinsti memoria și aduce un pios omagiu. Niciun bust, nicio operă comemorativă de for public dedicată Regelui României Mari NU EXISTĂ astăzi în București!

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” atrage atenția autorităților publice și tuturor celor care nu vor să priceapă că memoria Regelui Ferdinand I nu poate fi negociată cu istoria scrisă astăzi nedrept împotriva propriului popor și a eroilor care au crezut, în numele patriei și a regelui lor, într-o Românie incapabilă să le cinstească buna credință și jertfa!

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Redați demnitatea capitalei unei țări care în anul 1918, sub sceptrul lui Ferdinand I, acest rege loial românilor, a scris cea mai însemnată pagină din istoria sa! Abnegaţia regelui, tăria sa de caracter, au făcut ca ţara să nu se prăbuşească în anii Primului Război Mondial. Jertfa soldatului român a fost efectul atitudinii sale ferme, a exemplului dat de rege. Să nu uităm că era german, dar s-a manifestat ca un patriot român în toţi anii de domnie, în toate atitudinile sale publice. Modest, discret, Ferdinand I al României nu a făcut niciodată caz de regalitatea lui.

Solicităm public susținerea demersului nostru de către toți cei care înțeleg că proiectul unui monument închinat memoriei Regelui și Reginei României Mari, în București, este o prioritate necesară! Memoria acestora să fie prezent și viitor, se arată în comunicatul semnat de Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”.

Preluare: MAGAZIN CRITIC

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, Președintele Partidului S.O.S România, reacționează față de trădarea lui Bogdan Aurescu

mie iul. 20 , 2022
Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, Președintele Partidului S.O.S România, reacționează față de trădarea lui Bogdan Aurescu, cu privire la Acordul MAE pentru trecerea navelor cu cereale din Ucraina prin Brațul Chilia și Canalul Bâstroe. Președintele Partidului S.O.S România, doamna Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, îl somează pe domnul Ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu […]
Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, Preeședintele Partidului S.O.S România, reacționează față de trădarea lui Bogdan Aurescu

Poate vă place și:

libris.ro