Ungaria, cancerul Europei Centrale si de Est?

Intr-o Europa Unita, care tinde spre globalizare si care a hotarat sa lase in urma iredentismul si extremismul de orice fel, Ungaria este una dintre tarile care face cea mai tare nota discordanta. O atitudine asemanatoare politicii de la Budapesta mai poate fi intalnita doar la Kremlin, acolo unde tarul Rusiei moderne, Vladimir Putin, viseaza la un nou imperiu rusesc.

Ungaria, cancerul Europei Centrale si de Est

In „The Huffington Post”, John Feffer, scria in luna iulie a anului trecut un articol cu un titlu destul de dur la adresa Ungariei: „Hungary: The Cancer in the Middle of Europe?”. Iata cam ce spunea John Feffer despre Ungaria, cancerul din milocul Europei, asa cum o numeste el chiar in titlul acestui articol:

„Nu exista cenzura sau lege martiala ( in Ungaria). Cafenelele sunt de fapt pline de oameni fericiti, de oameni care rad.Turistii continua sa inunde tara. Daca nu vorbesti maghiara si nu vorbesti cu ungurii, ai putea vizita Budapesta si sa crezi ca esti in doar un alt frumos oras european. Sigur, ti s-ar putea parea ca exista un numar cam mare de oameni fara adapost. Si s-ar putea sa dai peste cativa protestatari pe ici pe colo. Dar, la suprafata, totul despre Ungaria pare normal.

Nu e normal. Ceva este teribil de gresit cu Ungaria. Mai rau, ce e in neregula cu Ungaria nu este unic in Europa. Ce roade atat de adanc in societatea libera din Ungaria a ajuns la metastaza.Acelasi cancer este prezent in alta parte pe continent , chiar daca acesta nu a ajuns in fata celor care trebuie sa-l diagnostigheze.

…..

Agenda sociala a FIDESZ vireaza la dreapta, de asemenea, cu incercarea de a declara lipsa de adapost infractiune, a redefini casatoria ca fiind doar cea intre un barbat si o femeie, si sa puna in aplicare o lege pentru a permite proprietarilor de arme de a folosi arme de foc pentru a-si proteja proprietatea .

Reversul acestei nationalism este rasismul si xenofobia. „O parte semnificativa a romilor sunt improprii pentru coexistenta,” a scris cofondatorul FIDESZ, Zsolt Bayer . „Acesti romi sunt animale, si se comporta ca animalele. … Acestor animale nu ar trebui sa li se permita sa existe.” Desi Orban a declarat personal toleranta zero pentru antisemitism, Ministerul Educatiei  a facut recomandari autorilor antisemiti la programele scolare. Este popular pentru maghiarii „patrioti”, sa se declare maghiari „adevarati” – spre deosebire de toti cei care nu indeplinesc criteriile lor de puritate, si anume straini, minoritatile, și birocratii europeni.”

Ungaria, cancerul Europei Centrale si de Est?

Ungaria, cancerul Europei Centrale si de Est

Din articolul lui John Feffer se poate vedea cum sunt tratate minoritatile in Ungaria, cat de diferit este statutul minoritatilor etnice sau de orice fel, al strainilor in general, fata de modul cum sunt tratate minoritatile din Romania. Tot Ungaria este si in spatele actiunilor tot mai ample si mai sacaitoare ale extremistilor si iredentistilor din Romania.

Ungaria este in spatele actiunilor de propaganda, a gruparilor paramilitare si sponsorizeaza toate actiunile intreprinse de iredentistii si extremistii maghiari din Romania pentru destabilizarea statului roman. Una din ultimile lor actiuni de propaganda este emiterea unui timbru care incita la promovarea autonomiei asa zisului Tinut Secuiesc ( VEZI TIMBRU PROPAGANDA AUTONOMIE).

Pentru modul agresiv in care Ungaria manifesta pretentii teritoriale impotriva tuturor tarilor vecine cu care are granita comuna ( norocul multor tari europene si nu numai este ca nu au granita comuna cu Ungaria ca altfel ungurii ar fi avut pretentii teritoriale pana si fata de delfinii din Marea Neagra) intr-adevar este un adevarat cancer, dar nu numai pentru centrul Europei ci si pentru Europa de est.

Surse:

[1] http://www.huffingtonpost.com/john-feffer/hungary-the-cancer-in-the_b_3402128.html [2] http://www.neweasterneurope.eu/interviews/1185-hungary-a-land-of-bad-choices [3] http://www.hungarianambiance.com/2014/07/the-first-szekely-sealing-postage-stamp.html

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Pe 24 mai la Cluj are loc expoziția „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România”

Puteți mai multe despre Fenomenul Pitești vizitând expoziția  „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în…

9 ore ago

Acțiune de muncă și ecologizare la Mănăstirea Sfântul Vasile cel Mare

În data de 18 Mai 2024, militanții Asociației Comunitatea Identitară România, au desfășurat o amplă…

9 ore ago

Sfinții Împărați Constantin și Elena, cei care au înlesnit și sprijinit răspândirea creștinismului

Astăzi Biserica îi prăznuieste pe 21 mai pe Sfinții Impărati Constantin și mama sa, Elena,…

o zi ago

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba Novac

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba…

o zi ago