Se agraveaza lucrurile in Covasna. Ce pregatesc maghiarii pentru zilele urmatoare

In Covasna lucrurile incep sa se agraveze. Cei de la  UDMR si cu cei de la PCM pun la cale o serie de proteste pentru zilele urmatoare

Un grup de 150 de persoane au intonat,  după-amiaza, imnul Ungariei,in fata cladirii prefecturii Covasna, în semn de protest faţă de o amenda de 5.000 de lei dată de prefectura Partidului Civic Maghiar (PCM), pentru intonarea aceluiaşi imn la Ziua solidarităţii naţionale a maghiarilor, din 4 iunie.

„Ne-a ajuns cuţitul la os. Este o jignire către comunitatea maghiară, către naţiunea maghiară făcută de prefectul judeţului Covasna, cel care a zis că vrea prietenie între popoare la vremea când s-a angajat să ocupe această funcţie. Să nu putem intona imnul naţional, care este şi un cântec religios, să nu-l putem cânta în Ziua maghiarilor de pretutindeni, Ziua unităţii naţionale, când peste tot în lume maghiarimea cântă acest imn, noi să nu avem dreptul, eu zic că este o jignire”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Gazda Zoltán.

Se agraveaza lucrurile in Covasna. Ce pregatesc maghiarii pentru zilele urmatoare

Organizatorii au specificat faptul ca actiunile lor vor continua si in zilele urmatoare si ca au contestat amenda primita din partea prefecturii Covasna. La aceasta actiune au participat  membri din toate partidele maghiare in frunte cu liderul UDMR Covasna, Tamás Sándor.

„Vă anunţ că, de mâine, UDMR este alături de PCM în ceea ce înseamnă organizarea acestui eveniment. Intenţia noastră este ca în fiecare zi să fim cât mai mulţi, iar vineri să fim foarte mulţi aici în faţa Prefecturii. Eu sunt mândru că sunt secui, că sunt maghiar, sunt mândru de imnul nostru maghiar, aşa cum şi românii sunt mândri de imnul naţiunii române. Cred că acesta este punctul zero, şi acesta s-a rupt la guvernanţii de la Bucureşti. E treaba lor din ce cauză, însă simt şi pot să afirm că este o răfuială politică venită din partea Bucureştiului, pentru că secuii au votat cum au votat la turul doi al alegerilor prezidenţiale, şi pentru că UDMR a ieşit de la guvernare, iar deja a doua zi s-a rupt aţa”, a declarat Tamás Sándor.

Tensiuni in Covasna

Sursa:

[1] http://activenews.ro/se-agraveaza-lucrurile-covasna-ce-pregatesc-maghiarii-pentru-zilele-urmatoare_1877012.html

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

2 ore ago

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

7 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o săptămână ago