libris.ro

Romania- 25 de ani pierduti

Romania- 25 de ani pierduti

Decembrie 1989, Romania este o Tara fara datorii externe, cu o industrie dezvoltata si agricultura bine pusa la punct. Cu toate acestea populatia este infometata, in casa este frig, programul de televiziune functioneaza 2 ore pe zi. Relaxarea dupa plata datoriilor externe nu s-a facut simtita, fie Ceausescu era pornit impotriva propriei populatii, fie era dezinformat despre ceea ce se intampla cu populatia.

Pe fondul acestor nemultumiri apar primele miscari de strada in 16 decembrie la Timisoara, in dimineata zilei de 17 se aud zvonuri despre manifestatiile din Timisoara, prost gestionata de catre armata, securitate si militie. Miscarea, ajutata si de agentii straini infiltrati printre manifestanti, ia amploare, este scoasa armata care trage in populatia din strada, sunt constatate primele victime.

Romania- 25 de ani pierduti

Numarul manifestantilor creste, incep sa se organizeze, apar primele proclamatii, din Timisoara suflul revolutionar cuprinde intreaga Tara. In 21 decembrie Ceausescu prost sfatuit, ori tradat, convoaca o mare adunare publica sperand ca vorbind direct maselor sa reuseasca sa restabileasca ordinea, pana la urma s-a dovedit a fi mutarea care a grabit caderea Ceausestilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Populatia a ramas pe strazi in ciuda armatei trimisa impotriva lor, a fost folosita munitia de razboi impotriva manifestantilor pasnici, sunt ucisi oameni nevinovati, copii si adolescenti iesiti sa-si strige drepturile. Caramitru, Nicolaescu, Dinescu, Roman spun primele cuvinte despre libertate si Dumnezeu. In 22 decembrie Ceausescu impreuna cu sotia sa fug cu un elicopter de pe cladirea CC. Iliescu constata vidul de putere si hotarasc sa se organizeze noile structuri.

Ceausescu este prins si incarcerat la o unitate militara din Targoviste. In 25 decembrie in urma unui simulacru de proces sotii Ceausescu sunt condamnati la moarte prin impuscare, nedeclararandu-se recurs, sentinta se executa imediat. Astfel Nicolae Ceausescu si Elena Ceausescu cei care au condus Romania aproape un sfert de veac, sunt asasinati aproape legal in ziua de Craciun, in ziua nasterii Mantuitorului , in ziua in care poporul trebuia sa se roage la Dumnezeu pentru o viata mai buna, pentru mantuirea pacatelor lui, in numele acestui popor, s-a produs o odioasa crima. Dumnezeu sa ne ierte de doua ori: odata pentru ca ne-am omorat conducatorul fara o judecata adevarata, bazata pe fapte reale prevazute si pedepsite de codul penal si a doua oara pentru nemernicia noastra de al fi omorat in ziua sfanta de Craciun.

Dupa 22 decembrie a inceput sa se formeze noile structuri administrative, a aparut si un guvern provizoriu condus de Petre Roman, dar si structuri in judete.
Timid la inceput, apoi din ce in ce mai alert s-au format primele partide politice, au aparut sindicatele democratice. Alegerile pentru primul Parlament liber si pentru Presedinte au fost stabilite la data de 20 mai 1990. Acestea au fost castigate de stanga fesenista, iar Presedinte al Romaniei a fost ales Ion Iliescu, totul pentru un mandat de 2 ani pana la elaborarea Constitutiei.

In 1990 aveam o industrie destul de dezvoltata, sigur poate erau anumite ramuri care trebuiau retehnologizate, la acea vreme numarul salariatilor era de 8.5 milioane pentru ca in prezent sa mai avem in jur de 4,5 milioane de salariati. Agricultura a cunoscut o prabusire a potentialului de irigare dupa ce a fost distrus sistemul de irigatii.

Asadar din 1990 si pana astazi anul de gratie 2014, guvernele conduse de : Petre Roman, Victor Ciorbea, Radu Vasile, Mugur Isarescu, Adrian Nastase, Calin Popescu Tariceanu, Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu, au fost guverne antiromanesti, au fost guverne care au transformat acesta Tara din producatoare de bunuri, in consumatoare de bunuri.

Aceste guverne prin politicile antiromanesti au „reusit performanta” de a reduce numarul de salariati de la 8,5 milioane la 4,5 milioane. Uzinele, combinatele siderurgice, fabricile, complexele, porcine, avicole, viticole au disparut, banii rezultati in urma vanzarilor acestor unitati industriale au intrat in buzunnarele politicienilor si al clientelei sale politice. Inca nu a raspuns nimeni pentru distrugerea economica a tarii. Poate se va face lumina si aici. Nu pot sa inchei inainte de a vorbi si despre ingerintele Presedintilor post decembristi in viata tarii, aici de departe cel mai nefast exemplu este cel al lui Traian Basescu care, in cei 10 ani de mandat prezidential a avut o atitudine conflictuala, abuziva si ilegitima, prin incalcarea in mod repetat a Constitutiei.

Ca o ironie, nu cei care au iesit in strada in 89 si au murit pentru idealurile lor au avut de castigat de pe urma revolutiei, au castigat politicienii, clientela politica si nu in ultimul rand preotii. Nu spun Biserica, pentru ca aceasta este deasupra preotilor, este deasupra mercantilismului preotesc, este deasupra celor 240.000.000 de milioane de lei vechi primiti de Prea Fericitul Daniel ca salariu pentru ca il slujeste pe Iisus.

Acum la 25 de ani de la revolutie, rascoala, miscare, evenimente, indiferent cum le vom numi, constat cu tristete ca sangele varsat de acei minunati si frumosi copii in dorinta lor de mai bine, a fost in zadar. Acum la distanta de 25 de ani gasim o Romanie impartita politic, jefuita economic si cu statut de semicolonie.

Ionel Carstea

Jigodiile care au distrus Romania
Jigodiile care au distrus Romania

Sursa:

[1] carstea-ionel.blogspot.ro/2014/12/romania-25-de-ani-pierduti.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info