Ghid de supravietuire : cum să despici o mașină de lemne în 4 ore

Când despicăm lemnele, majoritatea timpului pierdem pentru… Ghiciți ce? Pentru adunarea lemnelor tăiate? Pe proces propriu zis? Nu. Conform cercetărilor, circa 60 la sută din timp și efort se cheltuie pentru ridicarea și fixarea buștenilor pe tăietoare. Mai mult decât atât, așchiile și lemnele cad peste picioare și asta e partea cea mai traumatică a acestor lucrări. Anume împrăștierea necontrolată a lemnelor nu permite asistentului de a le strânge rapid.

Ghid de supravietuire : cum să despici o mașină de lemne în 4 ore

Cum să despicăm și strângem lemnele foarte rapid și ușor?

  1. Un singur om crapă lemnele, ”după metoda lui Stahanov”. Această metodă de organizare a muncii, păstrată din perioada sovietică este una foarte utilă. Esența sa e foarte simplă: un singur om despică lemnele, iar restul le aduc, le stabilesc și le strâng.
  2. Pereții magaziei de lemne e bine de făcut din plăci sau bare fixate vertical pe șuruburi. Astfel, accesul la aceasta va fi deschis din ambele părți: câteva mișcări cu șurubelnița – și ușa e gata. Zona din jurul încăperilor tehnice din curte e mai bine de lăsat liberă, fără orice plantări.
  3. Un spintecător ideal pentru lucru totuși nu este cel mai ieftin, cu mâner din lemn. Fără a numi brandurile, putem spune cu siguranță că cel mai bun topor pentru despicare este cel finlandez cu toporâște polimeric (raportul dintre preț și calitate, performanță și durabilitate este cel mai convenabil). Pe locurile doi și trei – secure canadiene și iugoslave. Lemnul din sudul Europei este foarte rezistent, și respectiv topoarele de acolo sunt foarte bune.
    Anvelope … pentru despicarea lemnelor
  4.  Ne-a rămas să rezolvăm întrebarea cu împrăștierea lemnelor tăiate. Băgați butuceii în anvelope vechi de la mașini – găsiți trei mărimi a acestora și faceți câte o pană pentru fiecare, căci diametrul lemnelor nu întotdeauna se potrivește perfect cu diametrul găurii anvelopelor. Când ați aranjat lemnul în anvelopă – despicați-l. Această sugestie simplă va mări randamentul muncii cu 60 la sută! Puteți să verificați acest lucru singuri. Nu mai vorbim despre faptul că nimeni nu poate calcula de câte ori va scădea riscul de traume – atât pentru cel care despică, cât și pentru asistenții săi.

Ghid de supravietuire : cum să despici o mașină de lemne în 4 ore
Ghid de supravietuire : cum să despici o mașină de lemne în 4 ore

Sursa:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
[1] www.ecology.md via lupuldacicblogg.wordpress.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Filmul anului 2014 : filmul documentar „Te iubesc, Ion şi Doina”

sâm ian. 10 , 2015
Filmul anului 2014 a fost in Republica Moldova filmul documentar „Te iubesc, Ion şi Doina”, dedicat cuplului de artisti Doina şi Ion Aldea-Teodorovici și proiectat în mai multe cinematografe din R. Moldova, România și Canada, a emoționat și a răscolit sufletele celor care l-au vizionat. Acest documentar, intitulat „Te iubesc, […]
Artisti romani asasinati pentru ca doreau reunirea Basarabiei cu Romania

Poate vă place și:

libris.ro