RSS

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

Sorina Matei despre ultima ieșir…

Sorina Matei despre u…

De când au rebrănduit Sibiul în …

De când au rebrănduit…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ghid de supravietuire : cum să despici o mașină de lemne în 4 ore

Print Friendly, PDF & Email

Când despicăm lemnele, majoritatea timpului pierdem pentru… Ghiciți ce? Pentru adunarea lemnelor tăiate? Pe proces propriu zis? Nu. Conform cercetărilor, circa 60 la sută din timp și efort se cheltuie pentru ridicarea și fixarea buștenilor pe tăietoare. Mai mult decât atât, așchiile și lemnele cad peste picioare și asta e partea cea mai traumatică a acestor lucrări. Anume împrăștierea necontrolată a lemnelor nu permite asistentului de a le strânge rapid.

Ghid de supravietuire : cum să despici o mașină de lemne în 4 ore

Cum să despicăm și strângem lemnele foarte rapid și ușor?

  1. Un singur om crapă lemnele, ”după metoda lui Stahanov”. Această metodă de organizare a muncii, păstrată din perioada sovietică este una foarte utilă. Esența sa e foarte simplă: un singur om despică lemnele, iar restul le aduc, le stabilesc și le strâng.
  2. Pereții magaziei de lemne e bine de făcut din plăci sau bare fixate vertical pe șuruburi. Astfel, accesul la aceasta va fi deschis din ambele părți: câteva mișcări cu șurubelnița – și ușa e gata. Zona din jurul încăperilor tehnice din curte e mai bine de lăsat liberă, fără orice plantări.
  3. Un spintecător ideal pentru lucru totuși nu este cel mai ieftin, cu mâner din lemn. Fără a numi brandurile, putem spune cu siguranță că cel mai bun topor pentru despicare este cel finlandez cu toporâște polimeric (raportul dintre preț și calitate, performanță și durabilitate este cel mai convenabil). Pe locurile doi și trei – secure canadiene și iugoslave. Lemnul din sudul Europei este foarte rezistent, și respectiv topoarele de acolo sunt foarte bune.
    Anvelope … pentru despicarea lemnelor
  4.  Ne-a rămas să rezolvăm întrebarea cu împrăștierea lemnelor tăiate. Băgați butuceii în anvelope vechi de la mașini – găsiți trei mărimi a acestora și faceți câte o pană pentru fiecare, căci diametrul lemnelor nu întotdeauna se potrivește perfect cu diametrul găurii anvelopelor. Când ați aranjat lemnul în anvelopă – despicați-l. Această sugestie simplă va mări randamentul muncii cu 60 la sută! Puteți să verificați acest lucru singuri. Nu mai vorbim despre faptul că nimeni nu poate calcula de câte ori va scădea riscul de traume – atât pentru cel care despică, cât și pentru asistenții săi.

Ghid de supravietuire : cum să despici o mașină de lemne în 4 ore

Ghid de supravietuire : cum să despici o mașină de lemne în 4 ore

Sursa:

[1] www.ecology.md via lupuldacicblogg.wordpress.com


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline