RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ziua Nationala a Culturii Romanesti sarbatorita si in Azerbaidjan

Print Friendly, PDF & Email

La 15 ianuarie 2015, în Azerbaidjan va fi sărbătorită Ziua Culturii Naționale Române (ziua în care s-a nascut marele poet național român Mihai Eminescu).Azerbaidjanul este un partener strategic pentru România și relațiile dintre cele doua țări au evoluat puternic în toate domeniile, spun cei de la en.trend.az.

România a fost a doua țară în lume, care a recunoscut independența Republicii Azerbaidjan. Dialogului politic bilateral și cooperarea economică intre cele doua tari s-au dezvoltat în 2014 cu mult succes. Potrivit Comitetului de stat Vamal al Republicii Azerbaidjan, exporturile românești în Azerbaidjan au crescut de 3 ani la rând și au ajuns în 2014 cea mai mare nivel deoarece Azerbaidjan a devenit un stat independent (exporturile românești au crescut de la 14.90 milioane de dolari SUA în 2011 la 23,990,000 dolari în 2012 și de la 36,450,000 dolari în 2013 să depășească 50.5 milioane dolari în primele 11 luni ale 2014).

Ziua Nationala a Culturii Romanesti sarbatorita si in Azerbaidjan

Cultura românească este apreciată în Azerbaidjan. În 2014 ca și în anii precedenți Ambasada României de la Baku a participat la Festivalul Filmului European (organizat în Azerbaidjan decatre  misiunile diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene), filmele romanesti fiind de fiecare dată primite foarte călduros de către opinia publică azeră.

În 2014 ca și în anii precedenți Ambasada României a prezentat un pavilion national care sa bucurat de un mare succes la Festivalul Eurovillage (organizat la Baku de catre misiunile diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene, în parteneriat cu administrația de stat istorico-arhitecturala Rezervația “Icheri Sheher”) .

Ambasada României a participat în fiecare an, cu un stand național la Festivalul Cultural Internațional (organizat de Universitatea ADA). În 2013 Ambasada România a prezentat un pavilion național la Festivalul Internațional “istorie vie”, în Baku. Cartea dedicata basmelor românești, care a fost tipărita în urmă cu doi ani, în limba azeră, cu sprijinul Ambasada României, a atras atenția publicului din Azerbaidjan.

Concertul organizat la Baku de catre Ambasada România la 01 decembrie 2013 (cu ocazia Zilei Naționale a României) de către un grup folcloric românesc ce a interpretat cantece festive specifice obicieiurilor de  iarnă  (inclus in patrimoniul UNESCO, patrimoniul cultural imaterial al umanității) a contribuit la crearea unei înțelegeri mai profunde în Azerbaidjan a tradițiilor naționale romanesti.

Ziua Nationala a Culturii Romanesti sarbatorita si in Azerbaidjan, sursa imagine: en.trend.az

Ziua Nationala a Culturii Romanesti sarbatorita si in Azerbaidjan, sursa imagine: en.trend.az

Sursa:

[1] en.trend.az/azerbaijan/society/2352217.html


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline