libris.ro

Ziua Nationala a Culturii Romanesti sarbatorita si in Azerbaidjan

Ziua Nationala a Culturii Romanesti sarbatorita si in Azerbaidjan

La 15 ianuarie 2015, în Azerbaidjan va fi sărbătorită Ziua Culturii Naționale Române (ziua în care s-a nascut marele poet național român Mihai Eminescu).Azerbaidjanul este un partener strategic pentru România și relațiile dintre cele doua țări au evoluat puternic în toate domeniile, spun cei de la en.trend.az.

România a fost a doua țară în lume, care a recunoscut independența Republicii Azerbaidjan. Dialogului politic bilateral și cooperarea economică intre cele doua tari s-au dezvoltat în 2014 cu mult succes. Potrivit Comitetului de stat Vamal al Republicii Azerbaidjan, exporturile românești în Azerbaidjan au crescut de 3 ani la rând și au ajuns în 2014 cea mai mare nivel deoarece Azerbaidjan a devenit un stat independent (exporturile românești au crescut de la 14.90 milioane de dolari SUA în 2011 la 23,990,000 dolari în 2012 și de la 36,450,000 dolari în 2013 să depășească 50.5 milioane dolari în primele 11 luni ale 2014).

Ziua Nationala a Culturii Romanesti sarbatorita si in Azerbaidjan

Cultura românească este apreciată în Azerbaidjan. În 2014 ca și în anii precedenți Ambasada României de la Baku a participat la Festivalul Filmului European (organizat în Azerbaidjan decatre  misiunile diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene), filmele romanesti fiind de fiecare dată primite foarte călduros de către opinia publică azeră.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


În 2014 ca și în anii precedenți Ambasada României a prezentat un pavilion national care sa bucurat de un mare succes la Festivalul Eurovillage (organizat la Baku de catre misiunile diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene, în parteneriat cu administrația de stat istorico-arhitecturala Rezervația „Icheri Sheher”) .

Ambasada României a participat în fiecare an, cu un stand național la Festivalul Cultural Internațional (organizat de Universitatea ADA). În 2013 Ambasada România a prezentat un pavilion național la Festivalul Internațional „istorie vie”, în Baku. Cartea dedicata basmelor românești, care a fost tipărita în urmă cu doi ani, în limba azeră, cu sprijinul Ambasada României, a atras atenția publicului din Azerbaidjan.

Concertul organizat la Baku de catre Ambasada România la 01 decembrie 2013 (cu ocazia Zilei Naționale a României) de către un grup folcloric românesc ce a interpretat cantece festive specifice obicieiurilor de  iarnă  (inclus in patrimoniul UNESCO, patrimoniul cultural imaterial al umanității) a contribuit la crearea unei înțelegeri mai profunde în Azerbaidjan a tradițiilor naționale romanesti.

Ziua Nationala a Culturii Romanesti sarbatorita si in Azerbaidjan, sursa imagine: en.trend.az
Ziua Nationala a Culturii Romanesti sarbatorita si in Azerbaidjan, sursa imagine: en.trend.az

Sursa:

[1] en.trend.az/azerbaijan/society/2352217.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info