Eminescu a ramas si va ramane pentru inca multa vreme o arma care va apara sufletul romanesc

Eminescu a ramas si va ramane pentru inca multa vreme o arma care va apara sufletul romanesc, foto: Mihai Tirnoveanu

Astazi am dat doua carti de Mihai Eminescu primite de la voi, nu la o manifestare anume, ci la locul meu de munca. Le aveam pe birou, alaturi de steguletul cabinetului. La un moment dat o fetita de zece ani ce o insotea pe mama ei a inceput sa mangaie copertile lor, privind cu jind spre micul pachet. Fara sa stau pe ganduri am intrerupt lucrul si am intrebat-o pe Andreea daca a citit vreo poezie de Mihai Eminescu. Un pic fasticita, mi-a raspuns:

,,Nu, in schimb mama mi-a povestit cateva…am vrut sa cumpar una din librarie dar costa cam mult pentru noi…avem venituri modeste…,,

Am alungat cu greu nodul din gat, si bineinteles ca i-am daruit Andreei cele doua carti, una de poezie si cealalta de basme, infasurandu-le in tricolorul meu pe care l-am purtat la piept atunci cand am fost de Sfantul Nicolae anul trecut la Doboi. I-am spus fetitei ca atunci cand fiecare copil din Romania va dori sa aiba in casa o carte de Mihai Eminescu si un stegulet tricolor, parintii lor vor trai mai bine si mai fara griji. Atunci România va fi libera.

Dragi prieteni nu trebuie sa se ,,intâmple,, campanii speciale pentru a darui unui copil un tricolor si o carte de Mihai Eminescu, nu trebuie sa aiba loc actiuni organizate pentru acest lucru. Aceasta fapta ar fi bine sa aiba loc in viata de zi cu zi, ar fi bine sa devina o obisnuinta cotidiana. Fiti voi, românii zilelor noastre, ostasi pe granita, purtati in ranita un tricolor, o Carte si o Rugaciune, in fiecare zi sa fiti soldati, in fiecare zi sa impartiti ranita voastra cu un pui de roman, pentru intarirea granitei, pentru a nu pieri Romania.

Acest lucru vrem noi in primul rand, a retrezi o stare de duh românesc, o Actiune continua si nu ocazionala, caci numai asa va renaste Tara, daruind zilnic unui copil din orice colt al acestui sfant pamant simbolurile Neamului.

Numai asa va renaste Romania, numai asa vom fi noi aici stapani. Nu este nevoie de gesturi marete, ci de lucruri simple, la indemana oricui de fapt.

Aceasta este sansa noastra: Eminescu, Tricolorul si Rugacinunea ortodoxa, asa vom birui.

Autor: Mihai Tirnoveanu

Nota noastra: Asadar, raspanditi-l pe Eminescu! Raspanditi-l si oferiti cartile sale cadou tuturor tinerilor insetati de a-l cunoaste si de a-l studia. Eminescu a ramas si va ramane pentru inca multa vreme o arma care va apara sufletul romanesc. Prin raspandirea operei lui Eminescu vom cultiva dragostea de tara in randurile tinerilor, inca de mici copii, astfel ca atunci cand vor creste, aceste sentimente sa ramana in continuare vii in sufletele lor.

Eminescu a ramas si va ramane pentru inca multa vreme o arma care va apara sufletul romanesc, foto: Mihai Tirnoveanu
Eminescu a ramas si va ramane pentru inca multa vreme o arma care va apara sufletul romanesc, foto: Mihai Tirnoveanu
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns