Mișcarea este în creștere si se opune prezentarii revistei “Charlie Hebdo” ca pe un exemplu al libertatii de exprimare și impotriva solidaritatii cu ceea ce a reprezentat Charlie Hebdo.
Deja mii de oameni s-au alaturat pe site-ul unei noi mișcări sociale “Je suis pas ne Charlie“( “Eu nu sunt Charlie”). Cum se descriu creatorii acestei mișcări:
“Negam violența și suntem indignați de uciderea brutală a jurnaliștilor de la Charlie Hebdo, dar nu putem susține în nici un fel blasfemiile și islamofobia practicata de ziar.”
Grupul cu același nume a fost creat de asemenea pe Facebook.
A fost initiata o miscare impotriva fenomenului “Charlie Hebdo”. In 1922 in Rusia exista o revista uimitor de asemanatoare cu “Charlie Hebdo”.
Televiziunea France24 a manifestat o nemulțumire evidenta si considera ca este lipsa de respect fata de “valorile republicane” și o lipsa șocanta de solidaritate cu tragedia care a lovit Franța.
Jurnalistii de la publicatia poloneza kresy.pl fac o analogie intre cei de la “Charlie Hebdo”, cunoscuti ca fiind atei si care isi bateau joc prin caricaturile lor inclusiv de crestinism si in special de catolicism si o publicatie “uimitor de asemanatoare”, aparuta in anul 1922 in Rusia, sub numele de “Bezbojnik”, care s-ar traduce prin “Cel fara de Dumnezeu”, o publicatie similara cu “Charlie Hebdo” ce publica caricaturi antireligioase.
Polonezii ii mai acuza pe cei de la “Charlie Hebdo” ca sunt mostenitorii ateismului agresiv promovat de catre curentul bolsevist criminal din fosta Uniune Sovietica, indreptat impotriva religiilor si importat in Franta de catre fortele politice de extrema stanga.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Când James a văzut pe Facebook că sunt niste caprioare blocate pe gheata de pe lacul Albert Lea, el a știut că trebuie să le ajute. Așa că insotit de catre tatăl său și-au pregatit cele doua aeroglisoare si au pornit intr-o misiune de salvare! Urmăriți clipul video pentru a vedea aceasta salvare remarcabila venita […]