Categories: ActualitateStiriUtile

Cum sa evitati cenzura de pe internet, raportarile false ale unor site-uri virusate si sa ramaneti anonimi?

Poate foarte multi dintre voi ati observat ca antivirusul pe care il folositi mai da si raportari false ale unor site-uri care ar fi virusate si va impiedica astfel inutil accesul la informatie, iar in plus ingreuneaza si foarte mult puterea de procesare a calculatorului. Unele site-uri sunt cenzurate prin false raportari de securitate datorita faptului ca ele contin informatii delicate care ar afecta astfel anumite interese mai mult sau mai putin oculte.

Diferite softuri „guvernamentale” de urmarire a activitatii utilizatorilor pe internet ingreuneaza si ele de asemenea buna functionare a unor site-uri sau a calculatoarelor personale.

Cum sa evitati cenzura de pe internet, raportarile false ale unor site-uri virusate si sa ramaneti anonimi?

Cum devii totusi anonim pe internet? Tor Project este o aplicatie gratuita care va poate face sa fiti anonimi pe internet. Cu totii stim deja ca orice site am vizita si orice aplicatie care se conecteaza la un server pe internet ofera informatii despre noi (adresa IP, versiune browser, versiune sistem de operare, si chiar detalii tehnice despre pc-ul nostru). Tor ne protejeaza prin criptarea tuturor informatiilor trimitandule la destinatie printr-o retea de relee (proxy-uri) conduse de voluntari din intreaga lume. Astfel dupa pornirea aplicatiei, Tor ne aloca o identitate aleatorie si astfel vom naviga pe internet cu IP de Franta, Germania, SUA, etc.

Tor Project a fost iniţial un proiect creat de Laboratoarele de Cercetare ale Marinei Americane pentru a proteja comunicaţiile online ale organizaţiilor guvernamentale din SUA. Acum, acelaşi sistem este folosit la nivel global de jurnalişti, activişti, hackeri, agenţii guvernamentale şi o varietate foarte mare de internauţi care pun preţ pe anonimitatea activităţii lor online.

Daca faceti toate setarile potrivite in Tor Browser aveti sanse foarte mari sa castigati anonimitate daca va doriti asta insa trebuie tinut seama ca unele plugin-uri cum ar fi Flash sau Java va pot dezvalui si retine in continuare adresa IP.

Pentru a downloada si instala Tor Browser faceti click AICI

Cum sa evitati cenzura de pe internet, rapotarile false ale unor site-uri virusate si sa ramaneti anonimi?

 

Surse:

[1] techdepo.ro [2] playtech.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

24 de ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

4 zile ago