Categories: Ucraina

Românii din Ucraina au nevoie vitală de sprijinul Țării!

Cum au aratat titlurile din presa ucraineana din Transcarpatia : Ungurii şi ucrainenii din Transcarpatia refuză mobilizarea decretată de Kiev. Protestatarii au blocat o autostradă:
Peste 100 de persoane au blocat, marţi, autostrada Kiev-Ciop din sud-vestul Ucrainei, la 30 de kilometri de frontiera cu Ungaria pentru a protesta faţă de mobilizarea care are loc în prezent pentru luptele din estul ţării, relatează AFP.
„Suntem împotriva mobilizării”, „Vreau ca tatăl meu să rămână în viaţă”, “Să meargă la război funcţionarii şi fiii lor!”, se putea citi pe afişele lor.

Circa 100 de camioane care veneau din Europa erau blocate de această mişcare de protest.

Românii din Ucraina au nevoie vitală de sprijinul Țării!

Cititi si : Romanii din Ucraina refuza sa lupte in razboiul din est

Implicat de la jumătatea lui aprilie într-o „operaţiune antiteroristă” împotriva separatiştilor proruşi din estul ţării, Guvernul ucrainean a decretat săptămâna trecută o nouă mobilizare în timp ce luptele se intensifică şi devin din ce în ce mai sângeroase.

„Este un război în est (…) de ce trebuie să moară acolo oameni din Transcarpatia (în celălalt capăt al ţării)?”, s-a indignat Iuri, în vârstă de aproximativ 50 de ani.

„Persoanele refugiate din est se odihnesc în sanatorii în regiunea noastră. De ce nu sunt mobilizaţi ei?”, a declarat la rândul ei Tetiana, în vârstă de 30 de ani, care a refuzat să îşi spună numele de familie.

Regiunea Transcarpatia este locuită de o numeroasă comunitate maghiară, dar şi de etnici ucraineni şi români.

Reacţia MAE

În timp ce membrii minorităţii româneşti din Ucraina s-au alăturat acestei mişcări, blocând mai multe drumuri în sud-vestul ţării,

Ministerul român al Afacerilor Externe s-a declarat, marţi, “îngrijorat de situaţia care a generat aceste proteste”. „Ministerul urmăreşte îndeaproape modul în care se desfăşoară (mobilizarea,n.red.), în contextul nemulţumirii exprimate de tinerii de origine română”, arată un comunicat.

Declarând că înţelege motivele pentru care Kievul a decretat această mobilizare, Bucureştiul susţine că se aşteaptă ca “aceste proceduri să nu aibă un caracter selectiv, care să introducă o abordare discriminatorie pe criterii etnice”. Potrivit MAE, autorităţile române au cerut “elemente suplimentare şi clarificări referitoare la procedurile de mobilizare în curs a tinerilor, înţelegând raţiunile fireşti ale oricărui stat privind necesitatea asigurării securităţii şi apărării integrităţii teritoriale şi a fost exprimată, în acest context, aşteptarea părţii române ca aceste proceduri să nu aibă un caracter selectiv, care să introducă o abordare discriminatorie pe criterii etnice”.

Potrivit datelor oficiale, minoritatea românească din Ucraina numără aproximativ 151.000 de persoane (şi ar reprezenta a treia etnie ca pondere din Ucraina, după ucraineni şi ruşi), cele două ţări având o frontieră comună de 650 de kilometri lungime. În regiunea Cernăuţi trăiesc 181.780 de românofoni, iar în regiunea Transcarpatia sunt 32.152 de etnici români.

Locuitorii din ţinutul Herţa s-au adresat preşedintelui Ucrainei, Parlamentului, ministrului Apărării, conducerii regiunii şi altor instituţii din ţară solicitând anularea ordinului de mobilizare a tinerilor. Ei au precizat că românii din regiunea Cernăuţi au fost întotdeauna oameni paşnici şi nu doresc ca în Ucraina să fie vărsare de sânge.

Articolul zilei (28.07.2014): Are ce invata Romania de la Ungaria? ATENTIE – Kievul trimite romani pe front deoarece prin moartea lor se desavarseste UCRAINIZAREA BUCOVINEI …

GUVERNATORUL DIN CERNAUTI catre ROMANII care refuza mobilizarea: “Daca nu va convine, PLECATI DIN UCRAINA”

TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de drept ale Romaniei. In 1997, la cererea NATO, teritoriile romanesti AU RAMAS ALE UCRAINEI.

In 2014 Traian Basescu declara ca NU VA RECUNOASTE UN REFERENDUM al ROMANILOR din UCRAINA …

Nota noastra: Tradarea a fost practic neconditionata, prin tratatul rusinos si inexplicabil semnat de catre tradatorul de tara numit Emil Constantinescu in 1997, fara nici o presiune politica straina, fara nici o conditionare din partea UE sau NATO, iar Romania are acum o mare problema legata de revendicarea acelor teritorii. In anul 2003 Ion Iliescu a mers cu tradarea nationala si mai departe semnand la randul sau tratatul de frontiera cu Ucraina, reconfirmand practic granitele impuse de catre URSS.

Recuperarea teritoriilor romanesti din Ucraina nu se poate face decat prin denuntarea tratatului politic din 1997 semnat de catre tradatorul Emil Constantinescu si desavarsit prin semnarea tratatului de frontiera in 2003 de catre tradatorul Ion Iliescu!

Acest pas poate fi facut si astfel reparata eroarea istorica pentru simplul motiv ca Ucraina nu a respectat acel tratat, incalcand frontiera prin saparea Canalului Bastroe, prin faptul ca refuza sa plateasca o investitie facuta de statul roman la Krivoi Rog estimata la un miliard de dolari si prin faptul ca Ucraina nu respecta drepturile minoritatii romanesti de pe teritoriul sau.

Asa zisa conditionare a integrarii in NATO seamana foarte mult cu un alt cantec recent de lebada: 

Romania a fost de acord sa gazduiasca inchisori CIA pentru a putea fi primita in NATO

Romanii sunt mintiti si tradati de o clica de tradatori de tara, un cuib de antiromani care isi bat joc de acest neam si de aceasta tara si care ne surprind cu acte de tradare succesive: 

Mamele tinerilor romani din Ucraina ard ordinele de mobilizare pentru armata

Sursa:

[1] ioncoja.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

4 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

5 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

6 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

7 zile ago