Cum să realizăm UNIREA

Mai multă lume mă întreabă, cum să realizăm UNIREA?
M-am pronunţat de mai multe ori la acest subiect, vedeţi blogul meu http://iliebratu.blogspot.com, dar şi postările mele pe Facebook.

Dar, fiindcă această problemă frămîntă mai multă lume – un rezumat:

  1. Problema Reîntregirii României, lichidării consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop, ţine în cea mai mare măsură de Statul Român, Ţara de la care au fost smulse în mod criminal nişte teritorii. Mai ales că acest Pact al diavolului a fost condamnat şi declarat nul ab initio de întreaga comunitate internaţională, inclusiv de URSS (Rusia). Din păcate, pînă în prezent guvernanţii de la Bucureşti au avut alte priorităţi… Poate acum, odată cu alegerea lui Iohannis?
  2. Datoria noastră, a celor cu inima română din stînga Prutului, este să ne strîngem rîndurile, să ne adunăm cu toţii într-o singură Mişcare Unionistă şi să acţionăm coordonat în sensul conştientizării populaţiei, mai ales celei de la ţară, de necesitatea imperioasă a (Re)Unirii cu Patria-mamă (argumente avem cu duiumul!), să creăm o stare de spirit unionistă în societate.
  3. Cîştigarea alegerilor parlamentare de către forţele unioniste şi realizarea, dimpreună cu cei de la Bucureşti, a dezideratului UNIRII!

Ştiu că nu-i uşor, mai ales că cea mai mare parte a populaţiei conştiente e plecată în lumea largă şi nu mai participă la viaţa politică de aici… Dar trebuie să fim conştienţi că mîine va fi şi mai greu… Noi deja suntem în situaţia că trebuie să alergăm în urma trenului…

Cea mai rezonabilă formulă pt a crea o veritabilă Mişcare Unionistă, cu structuri în toate localităţile Republicii, ar fi fuzionarea PL, PLR, PNL, PAD, PAM, PDA… şi constituirea unei singure formaţiuni politice declarat UNIONISTE! Deocamdată, doar PNL şi-a anunţat disponibilitatea, Ghimpu e cel mai mare adversar, iar ceilalţi (Hadîrcă, Mocanu, Godea, Costiuc…) se fac că plouă…

Iată de ce vă propun tuturor să exercitaţi presiuni asupra celor nominalizaţi şi să-i determinăm să fuzioneze de urgenţă într-o singură Mişcare Unionistă!

Să ne călăuzim de versurile lui Alecsandri:

„Unde-i unul – nu-i putere, la nevoi şi la durere, Unde-s doi – puterea creşte, şi duşmanul nu sporeşte…”

Romania Mare, Pentru prima oară în istoria sa, România nu mai plătește tribut nimănui!

Ilie Bratu

Sursa:

[1] iliebratu.blogspot.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

o oră ago

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

7 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o săptămână ago