RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cum să realizăm UNIREA

Print Friendly, PDF & Email

Mai multă lume mă întreabă, cum să realizăm UNIREA?
M-am pronunţat de mai multe ori la acest subiect, vedeţi blogul meu http://iliebratu.blogspot.com, dar şi postările mele pe Facebook.

Dar, fiindcă această problemă frămîntă mai multă lume – un rezumat:

  1. Problema Reîntregirii României, lichidării consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop, ţine în cea mai mare măsură de Statul Român, Ţara de la care au fost smulse în mod criminal nişte teritorii. Mai ales că acest Pact al diavolului a fost condamnat şi declarat nul ab initio de întreaga comunitate internaţională, inclusiv de URSS (Rusia). Din păcate, pînă în prezent guvernanţii de la Bucureşti au avut alte priorităţi… Poate acum, odată cu alegerea lui Iohannis?
  2.  Datoria noastră, a celor cu inima română din stînga Prutului, este să ne strîngem rîndurile, să ne adunăm cu toţii într-o singură Mişcare Unionistă şi să acţionăm coordonat în sensul conştientizării populaţiei, mai ales celei de la ţară, de necesitatea imperioasă a (Re)Unirii cu Patria-mamă (argumente avem cu duiumul!), să creăm o stare de spirit unionistă în societate.
  3.  Cîştigarea alegerilor parlamentare de către forţele unioniste şi realizarea, dimpreună cu cei de la Bucureşti, a dezideratului UNIRII!

Ştiu că nu-i uşor, mai ales că cea mai mare parte a populaţiei conştiente e plecată în lumea largă şi nu mai participă la viaţa politică de aici… Dar trebuie să fim conştienţi că mîine va fi şi mai greu… Noi deja suntem în situaţia că trebuie să alergăm în urma trenului…

Cea mai rezonabilă formulă pt a crea o veritabilă Mişcare Unionistă, cu structuri în toate localităţile Republicii, ar fi fuzionarea PL, PLR, PNL, PAD, PAM, PDA… şi constituirea unei singure formaţiuni politice declarat UNIONISTE! Deocamdată, doar PNL şi-a anunţat disponibilitatea, Ghimpu e cel mai mare adversar, iar ceilalţi (Hadîrcă, Mocanu, Godea, Costiuc…) se fac că plouă…

Iată de ce vă propun tuturor să exercitaţi presiuni asupra celor nominalizaţi şi să-i determinăm să fuzioneze de urgenţă într-o singură Mişcare Unionistă!

Să ne călăuzim de versurile lui Alecsandri:

“Unde-i unul – nu-i putere, la nevoi şi la durere, Unde-s doi – puterea creşte, şi duşmanul nu sporeşte…”

Romania Mare, Pentru prima oară în istoria sa, România nu mai plătește tribut nimănui!

Romania Mare, Pentru prima oară în istoria sa, România nu mai plătește tribut nimănui!

Ilie Bratu

Sursa:

[1] iliebratu.blogspot.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline