Cum să realizăm UNIREA

Mai multă lume mă întreabă, cum să realizăm UNIREA?
M-am pronunţat de mai multe ori la acest subiect, vedeţi blogul meu http://iliebratu.blogspot.com, dar şi postările mele pe Facebook.

Dar, fiindcă această problemă frămîntă mai multă lume – un rezumat:

  1. Problema Reîntregirii României, lichidării consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop, ţine în cea mai mare măsură de Statul Român, Ţara de la care au fost smulse în mod criminal nişte teritorii. Mai ales că acest Pact al diavolului a fost condamnat şi declarat nul ab initio de întreaga comunitate internaţională, inclusiv de URSS (Rusia). Din păcate, pînă în prezent guvernanţii de la Bucureşti au avut alte priorităţi… Poate acum, odată cu alegerea lui Iohannis?
  2.  Datoria noastră, a celor cu inima română din stînga Prutului, este să ne strîngem rîndurile, să ne adunăm cu toţii într-o singură Mişcare Unionistă şi să acţionăm coordonat în sensul conştientizării populaţiei, mai ales celei de la ţară, de necesitatea imperioasă a (Re)Unirii cu Patria-mamă (argumente avem cu duiumul!), să creăm o stare de spirit unionistă în societate.
  3.  Cîştigarea alegerilor parlamentare de către forţele unioniste şi realizarea, dimpreună cu cei de la Bucureşti, a dezideratului UNIRII!

Ştiu că nu-i uşor, mai ales că cea mai mare parte a populaţiei conştiente e plecată în lumea largă şi nu mai participă la viaţa politică de aici… Dar trebuie să fim conştienţi că mîine va fi şi mai greu… Noi deja suntem în situaţia că trebuie să alergăm în urma trenului…

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Cea mai rezonabilă formulă pt a crea o veritabilă Mişcare Unionistă, cu structuri în toate localităţile Republicii, ar fi fuzionarea PL, PLR, PNL, PAD, PAM, PDA… şi constituirea unei singure formaţiuni politice declarat UNIONISTE! Deocamdată, doar PNL şi-a anunţat disponibilitatea, Ghimpu e cel mai mare adversar, iar ceilalţi (Hadîrcă, Mocanu, Godea, Costiuc…) se fac că plouă…

Iată de ce vă propun tuturor să exercitaţi presiuni asupra celor nominalizaţi şi să-i determinăm să fuzioneze de urgenţă într-o singură Mişcare Unionistă!

Să ne călăuzim de versurile lui Alecsandri:

“Unde-i unul – nu-i putere, la nevoi şi la durere, Unde-s doi – puterea creşte, şi duşmanul nu sporeşte…”

Romania Mare, Pentru prima oară în istoria sa, România nu mai plătește tribut nimănui!
Romania Mare, Pentru prima oară în istoria sa, România nu mai plătește tribut nimănui!

Ilie Bratu

Sursa:

[1] iliebratu.blogspot.ro

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Razboiul impotriva taranimii

Dum feb. 1 , 2015
Peste 80 de mii de tarani au fost executati sau torturati in inchisorile comuniste si lagarele de munca silnica, pentru ca s-au opus colectivizarii. Pana acum, nimeni nu s-a gandit sa le dedice un muzeu pentru suferintele indurate in comunism. In Romania, Partidul Comunist Roman a desfașurat in perioada 1949–1962 […]
Războiul împotriva ţărănimii

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro