Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?

Cine nu-și amintește de ”Zimbrul” care străjuia simbolic cetatea aflat în mijlocul parcului din centrul orașului Hațeg?

În mod cert doar generațiile de hațegani de după anul 2004 vor mai cunoaște numai din poze faptul că era un parc în centrul căruia se afla un ”Zimbru”, care a reprezentat frumoase aduceri aminte pentru cei mai mulți dintre hațegani.

Bine că mai există astăzi parcul și foarte bine că nu a avut soarta celuilalt parc masacrat de buldozere.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


perfect-tour.ro

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?

Mă refer firește la cu totul alt parc decât cel distrus și despre care deja am scris de-o vreme. Pentru distrugerea acelui parc este destul de clar că avem din nou ”vinovați fără vină”, la fel ca în cazul falmentării industriilor care au fost tradiționale pentru Hațeg.

Dacă în 8 ani respectiv de 25 de ani de zile DNA sau/ și alte autorități competente în analiza spețelor nu s-au interesat de legalitatea acestor fapte reprobabile, atunci de ce s-ar mai sesiza tocmai astăzi?

http://catreinimasiminte.blogspot.ro/2015/01/de-8-ani-fara-parcul-din-centrul.html

Există oare vreo generație de hațegani care să nu dețină acasă cel puțin o fotografie cu ”Zimbrul” aflat în parcul din centrul orașului? (mă refer la acei hațegani care au mai prins perioada când ”Zimbrul” era la locul normal și destinat numai lui ca simbol pentru zona Hațegului)

Astăzi ”Zimbrul” din parc a fost exilat într-o curbă aproape de indicativul unde scrie ”HAȚEG”. Nici că se putea găsi un loc mai impropriu pentru unul din simbolurile ”Țării Hațegului” decât într-o curbă, unde cu siguranță că vizitatorii Țării Hațegului vor avea ochi numai pentru el.

Ce contează curba pentru șoferi, mai ales atunci când se arată ”Zimbrul”, care după ce a fost rupt din locul tradițional și normal, a primit o culoare destul de ciudată?

Oricum ar fi nu cred că este cazul să fim contrariați de acest fapt al exilului, tocmai fiindcă deja există precedentul cu parcul distrus.

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?, foto: catreinimasiminte.blogspot.ro
Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?, foto: catreinimasiminte.blogspot.ro

Dacă ar fi să adun puțin surâs amar nu-mi este foarte greu să îmi pun în gând niște ”himere”, având în vedere anomaliile săvârșite în lungul și de-a latul vremii la Hațeg. Gândesc că dacă s-ar fi putut până și Vf. Retezat ar fi fost exilat undeva lângă ”Zimbrul” din parc, cumva la începutul curbei, dacă s-ar fi putut secționa. Este de ciudat că statuia din același parc nu a fost distrusă sau mutată ori dusă la fier vechi, pentru a confirma încă o dată un mod profitabil pentru unii de a face ”afaceri” la Hațeg dar nu și pentru oraș.

”Zimbrul” din parc a fost atât de repede mutat și fără consultarea prealabilă a hațeganilor, dacă vor sau nu să fie rupt, aiurea revopsit și apoi urcat într-o curbă, încât nu-mi mai amintesc nici măcar anul. Cosider că hațeganii trebuiau întrebați dacă vor ca ”Zimbrul” să fie smuls de la locul lui tradițional și adăugat într-o curbă destul de periculoasă pentru șoferii neatenți.

Să fi fost oare 2004? Nu mai știu anul în care s-a săvâșit exilul dar cert este că nu înțeleg ce legătură are noua ipostază care a apărut în locul ”Zimbrului” din parc cu orașul Hațeg. În acest sens am și adresat întrebarea către cei responsabili de această faptă fără sens:

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?, foto: catreinimasiminte.blogspot.ro
Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?, foto: catreinimasiminte.blogspot.ro

Sursa:

[1] catreinimasiminte.blogspot.ro

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Scrisoare deschisa poporului roman.Cand se apropie vremea alegerilor… Io pe cine votez?

mar feb. 3 , 2015
Nota noastra: In ultimul timp, noi, cei de la Glasul Moldovei, am hotarat sa dam sansa sa fie auzite si vocile unor tineri romani care nu sunt neaparat jurnalisti dar care isi doresc sa-si exprime opiniile si mai ales sunt dornici sa se produca o anumita schimbare in Romania. Noi […]
Scrisoare deschisa poporului roman.Cand se apropie vremea alegerilor… Io pe cine votez?

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News