RSS

După decizia CCR, C.P. Tăriceanu…

După o decizie fără …

Laurian Stănchescu: Plutonul de …

"Plutonul de execuți…

"Justiția" a decis: Pe Sorina o …

Până la urmă ce s-a …

Gelu Vișan despre 10 August 2018…

Informații halucinan…

La 16 iulie 1967 a încetat din v…

La 16 iulie 1967 a î…

20 de ani fără Dan Sava de la Va…

Pe data de 16 iulie …

Clarificări din partea prefectur…

După escaladarea sca…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?

Print Friendly, PDF & Email

Cine nu-și amintește de ”Zimbrul” care străjuia simbolic cetatea aflat în mijlocul parcului din centrul orașului Hațeg?

În mod cert doar generațiile de hațegani de după anul 2004 vor mai cunoaște numai din poze faptul că era un parc în centrul căruia se afla un ”Zimbru”, care a reprezentat frumoase aduceri aminte pentru cei mai mulți dintre hațegani.

Bine că mai există astăzi parcul și foarte bine că nu a avut soarta celuilalt parc masacrat de buldozere.

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?

Mă refer firește la cu totul alt parc decât cel distrus și despre care deja am scris de-o vreme. Pentru distrugerea acelui parc este destul de clar că avem din nou ”vinovați fără vină”, la fel ca în cazul falmentării industriilor care au fost tradiționale pentru Hațeg.

Dacă în 8 ani respectiv de 25 de ani de zile DNA sau/ și alte autorități competente în analiza spețelor nu s-au interesat de legalitatea acestor fapte reprobabile, atunci de ce s-ar mai sesiza tocmai astăzi?

http://catreinimasiminte.blogspot.ro/2015/01/de-8-ani-fara-parcul-din-centrul.html

Există oare vreo generație de hațegani care să nu dețină acasă cel puțin o fotografie cu ”Zimbrul” aflat în parcul din centrul orașului? (mă refer la acei hațegani care au mai prins perioada când ”Zimbrul” era la locul normal și destinat numai lui ca simbol pentru zona Hațegului)

Astăzi ”Zimbrul” din parc a fost exilat într-o curbă aproape de indicativul unde scrie ”HAȚEG”. Nici că se putea găsi un loc mai impropriu pentru unul din simbolurile ”Țării Hațegului” decât într-o curbă, unde cu siguranță că vizitatorii Țării Hațegului vor avea ochi numai pentru el.

Ce contează curba pentru șoferi, mai ales atunci când se arată ”Zimbrul”, care după ce a fost rupt din locul tradițional și normal, a primit o culoare destul de ciudată?

Oricum ar fi nu cred că este cazul să fim contrariați de acest fapt al exilului, tocmai fiindcă deja există precedentul cu parcul distrus.

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?, foto: catreinimasiminte.blogspot.ro

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?, foto: catreinimasiminte.blogspot.ro

Dacă ar fi să adun puțin surâs amar nu-mi este foarte greu să îmi pun în gând niște ”himere”, având în vedere anomaliile săvârșite în lungul și de-a latul vremii la Hațeg. Gândesc că dacă s-ar fi putut până și Vf. Retezat ar fi fost exilat undeva lângă ”Zimbrul” din parc, cumva la începutul curbei, dacă s-ar fi putut secționa. Este de ciudat că statuia din același parc nu a fost distrusă sau mutată ori dusă la fier vechi, pentru a confirma încă o dată un mod profitabil pentru unii de a face ”afaceri” la Hațeg dar nu și pentru oraș.

”Zimbrul” din parc a fost atât de repede mutat și fără consultarea prealabilă a hațeganilor, dacă vor sau nu să fie rupt, aiurea revopsit și apoi urcat într-o curbă, încât nu-mi mai amintesc nici măcar anul. Cosider că hațeganii trebuiau întrebați dacă vor ca ”Zimbrul” să fie smuls de la locul lui tradițional și adăugat într-o curbă destul de periculoasă pentru șoferii neatenți.

Să fi fost oare 2004? Nu mai știu anul în care s-a săvâșit exilul dar cert este că nu înțeleg ce legătură are noua ipostază care a apărut în locul ”Zimbrului” din parc cu orașul Hațeg. În acest sens am și adresat întrebarea către cei responsabili de această faptă fără sens:

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?, foto: catreinimasiminte.blogspot.ro

Dar cu ”Zimbrul” din parc ce ați avut, tovarăși?, foto: catreinimasiminte.blogspot.ro

Sursa:

[1] catreinimasiminte.blogspot.ro


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
elefant.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL