libris.ro

Lupta pentru gazele de sist din Ucraina

Lupta pentru gazele de sist din Ucraina

Ca si in Siria, in Ucraina este un razboi in desfasurare intre interpusi, intre mercenari sau companii subsidiare care livreaza oameni antrenati si pregatiti pentru misiuni de lupta sau „alte misiuni” care sa acopere implicarea directa a unor tari sau a unor companii multinationale. In mare masura, aceasta lupta se duce pentru energie. Cum Rusia nu are o industrie sau o economie diversificata, ci bazate in principal pe exploatarea si vanzarea de materii prime, rezervele de gaze de sist din Ucraina reprezinta un posibil concurent serios care ar lovi puternic in economia Federatiei Ruse.

Lupta pentru gazele de sist din Ucraina

Daca va uitati la harta de mai sus cu rezervele de gaze de sist veti observa ca zonele de conflict coincid cu zonele in care Ucraina detine aceste resurse. In bazinul Dnieper-Donetsk, acolo unde se estimeaza ca exista aceste resurse este acum si conflictul cel mai sangeros care face ravagii in randul populatiei si al infrastructurii.

In vestul tarii,in regiunea Transcarpatia sau Zakarpatia, acolo unde se estimeaza celelalte rezerve semnificative de gaze de sist ale Ucrainei, au loc unele tulburari provocate de etnici maghiari aparuti in acea regiune, atat din Ungaria dar spre surprinderea multora, chiar si din Romania. Unul dintre etnicii maghiari din Romania care militeaza in Ucraina pentru autonomia regiunii Transcarpatia este Csibi Barna, extremistul maghiar care l-a spanzurat simbolic pe Avram Iancu.

Actiunile subversive ale maghiarilor din Ucraina sunt incurajate, sustinute si finantate de catre Rusia. Prin folosirea Ungariei, rusii pun o presiune suplimentara pe ucraineni si se observa din ce in ce mai mult ca maghiarii sunt intr-o legatura directa cu separatistii rusi din regiunile Donetsk si Lugansk.

Din pacate, asistam la ceva ce putini mai credeau ca ar fi posibil la inceput de secol XXI! Ungaria duce o politica agresiva, expansionista si total impotriva curentului european democratic. In Ungaria, libertatile si drepturile fundamentale ale cetatenilor incep sa fie tot mai mult ingradite dupa modelul aplicat de Vladimir Putin in Rusia.



Sursa:
––––––-

1) http://www.zerohedge.com/news/2014-07-25/company-which-joe-bidens-son-director-prepares-drill-shale-gas-east-ukraine

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info