Categories: CulturalIstorie

Dovezi ale unei continuitati de 7.500 de ani?

A venit vremea ca pietrele să vorbească! A venit vremea ca dovezile unei continuități de 7.500 de ani să fie puse în evidență…Fără îndoială că niciun popor din Europa nu poate vorbi astăzi despre o puritate genetică. În decursul miilor de ani, populații venite din toate colțurile lumii s-au amestecat și au format ceea ce astăzi cunoaștem a fi popoarele Europei. Asta nu înseamnă că popoarele străvechi de acum 6-7-8.000 de ani au dispărut cu desăvârșire.

Dovezi ale unei continuitati de 7.500 de ani?

Dovezi ale unei continuitati de 7.500 de ani?

Desigur, marii manipulatori sau cei incapabili să vadă dincolo de dogma oficială, impusă de interese străine interesului național, vor clama cu impertinență că până și geto-dacii au dispărut de pe aceste pământuri, ce să mai vorbim despre Cucutenieni, sau despre oamenii culturii Turdaș Vinca.

Dovezi ale unei continuitati de 7.500 de ani?

Că lucrurile nu stau așa ne-o dovedesc simbolurile, tradițiile și miturile prezente la poporul român, elemente care ne arată că popoarele străvechi nu au dispărut, ci au continut să existe pe aceste pământuri, sub alte nume, în alte date culturale și sociale decât atrunci, dar păstrând cu sfințenie în tradiția lor elemente străvechi.

Dovezi ale unei continuitati de 7.500 de ani?

Ca o confirmare a acestui lucru, un cercetător de la Observatorul Astronomic din Suceava, domnul prof. Dimitrie Olenici, a făcut o descoperire uimitoare: pe sute de case din Bucovina se pot vedea și astăzi simboluri solare identice cu simbolurile de pe tăblițele de la Tărtăria, vechi de 7.500 de ani. Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât unul dintre simbolurile de pe casele tradiționale din Bucovina este foarte complex și nu poate fi pus pe seama unei coincidențe…

Dovezi ale unei continuitati de 7.500 de ani?

Desigur, proprietarii caselor respective nu îi mai înțeleg sensul. Din discuțiile pe care le-am avut personal cu unii dintre ei, reiese că este un simbol tradițional, păstrat din vremuri străvechi și că ei îl pun ca elelent decorative pe casele lor, pentru că AȘA E TRADIȚIA DIN BĂTRÂNI…

VIDEO LINK

Fără ândoială că aici, în Bucovina, avem o comoară. O comoară care vorebește despre o continuitate de 7.500 de ani, lucru excepțional și singular în Europa, un patrimoniu cultural care ar trebui protejat și apărat cu sfințenie de statul roman.

Gândiți-vă: sute de case tradiționale poartă pe ele dovada că aici încă întâlnim gena unor strămoși de acum 7-8 milenii. Strămoși sedentari ai căror urmași au dus mai departe, peste milenii, semne ale credințelor și tradițiilor străvechi.

Acest lucru este atât de important încât, în mod firesc, armate de etnologi și istorici, din România și din afara granițelor, ar trebui să bată potecile Bucovinei pentru studiu și documentare…

Vă invit, așadar, să vizionați 6 minute tulburătoare despre dovezi ale unei continuități de 7.500 de ani.

Daniel Roxin

VIDEO LINK

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

3 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

5 zile ago