Deputatul Daniel Gheorghe, membru al grupului Prietenii Unirii din Parlamentul de la București, a mers în Republica Moldova săptămâna trecută. Deputatul a vorbit, într-un interviu pentru InfoPrut, despre vizita în Republica Moldova și adoptarea liceului Mihail Sadoveanu din Călărași, potrivit infoprut.ro.
Daniel Gheorghe: “Unirea dintre Republica Moldova și România ar aduce beneficii ambelor părți”
Daniel Gheorghe: Unii parlamentari din Republica Moldova sunt deosebit de receptivi la această chestiune. Cel mai important lucru este că trebuie să o spunem mai des, să nu ne ferim: unirea trebuie să se facă. Este o normalitate faptul că în Europa de astăzi există două state românești, există o singură Românie, o singură limbă, o singură origine, există o identitate comună, lucruri pe care nu le poate șterge absolut nimeni.
Am avut o discuție foarte interesantă și de foarte bună calitate cu domnul Valeriu Munteanu, de la Partidul Liberal. Atitudinea dumnealui mi s-a părut cea corectă pentru că trebuie trecut la acțiuni concrete în vederea apropierii celor două state românești.
Sper ca parlamentarii de la Chișinău să înțeleagă că această chestiune a unirii este o necesitate de ordin economic, social, geopolitic. Republica Moldova nu va reuși să se dezvolte independent, nu are capacitatea de a se autosusține și nu beneficiază de acele resurse pe care se poate gândi o strategie pe termen mediu și lung. Unirea dintre Republica Moldova și România ar aduce beneficii ambelor părți.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Lansare de carte la ICR: „Războiul cel Mare. Fotografia pe frontul românesc 1916 – 1919”, lucrare dedicată aniversării a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial Miercuri, 25 februarie 2015, ora 17.00, la sediul ICR va fi lansat volumul „Războiul cel Mare. Fotografia pe frontul românesc” de Adrian […]