Republica Moldova si Ucraina vor sa colaboreze pentru a rezolva conflictul transnistrean in detrimentul Rusiei. Nicicand nu a mai fost o apropiere atat de mare ca cea de acum dintre autoritatile de la Chisinau si cele de la Kiev. Surprinzator este ca declaratii de sustinere a noului partener strategic reprezentat de Statele Unite ale Americii si eliminarea din noul program guvernamental al parteneriatului strategic cu Rusia, au venit tocmai din partea unor politicieni despre care se credea ca sunt mai degraba pro-rusi decat pro SUA.
Ucraina ar putea bloca trupele rusesti din Transnistria
Prin cooperarea dintre cele doua tari Chisinaul spera ca impreuna cu Kievul vor putea paraliza forțele militare ruse din Transnistria, inclusiv prin închiderea spațiului aerian pentru a impiedica aprovizionarea acestora.
Deputatul socialist Vladimir Țurcan sustine ca guvernul moldovean va prioritiza UE si SUA în formatul de negocieri pentru reglementarea conflictului transnistrean în detrimentul Rusiei. În același timp, Ucraina a primit de la Chisinau unda verde pentru blocarea frontierei terestre cu Transnistria. Moscova nu va putea folosi nici spatiul aerian ucrainean pentru aprovizionarea armatei sale din Transnistria, scrie Nezavisimaya Gazeta (NG), potrivit paginaderusia.ro
Guvernul Republicii Moldova intentioneaza achiziționarea de avioane și elicoptere NATO în valoare de 240 milioane de dolari În cazul în care se va realiza acest plan Chișinăul va avea supremația aeriana completa asupra forțelor din Transnistria. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Legea cu privire la protecția spatiului aerian, care prevede distrugerea oricărei aeronave care a intrat ilegal în spațiul aerian al Republicii.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Am hotarat sa pornim o campanie prin care sa-i facem pe romani sa inteleaga cat de important este sa cumpere produse romanesti si cum vor imbunatati astfel atat economia locala si vor salva in acelasi timp si locurile de munca ale unor romani. Să cumpărăm produse de folosință românești și să […]