Dmitri Rogozin, suparat ca transnistrenii obtin cetatenia romana

Dmitri Rogozin, suparat ca locuitorii din Transnistria obtin cetatenia romana

Dmitri Rogozin este din decembrie 2011 viceprim-ministru al Rusiei, iar din ianuarie 2008 până în decembrie 2011 a fost reprezentant permanent al Federației Ruse la NATO. De asemenea, Rogozin este si reprezentatul desemnat din partea presedintelui rus Vladimir Putin pentru a reprezenta Federatia Rusa in reglementarea conflictului transnistrean. Astazi, in Duma de Stat a Rusiei, Dmitri Rogozin a anuntat ca va cere parlamentarilor si Dumei de Stat a Rusiei sa grabeasca si sa simplifice procedurile de obtinere a cetateniei ruse pentru locuitorii din Transnistria.

Dmitri Rogozin, suparat ca transnistrenii obtin cetatenia romana

Rogozin considera ca ,,lipsa unei astfel de reglementări în legislaţia rusească îi determină pe locuitorii Transnistriei să ceară tot felul de cetăţenii –  moldoveneşti, româneşti, bulgăreşti, care li se oferă cu uşurinţă”.

,,Eu sper şi în curând ne vom adresa Dumei de Stat în legătură cu chestiunea modificărilor necesare privind cetăţenia, ca locuitorii Transnistriei, născuţi după 1991, să poată conta pe cetăţenia rusă”, a declarat Rogozin, citat de TASS, a mai adaugat Dmitri Rogozin

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


În cartea sa „Враг народа” (Vrag Naroda, Dușmanul poporului, 2008) relatează că a luptat împotriva poporului moldovean în conflictul de pe Nistru cu arma în mână și-i etichetează deopotrivă fasciști pe români și moldovenii din Republica Moldova, care în 1992 au luptat împreună pe Nistru contra forțelor separatiste susținute de Rusia. În prezent este reprezentantul Rusiei în Transnistria, zonă separatistă susținută de ruși prin ajutoare financiare și forțe militare. Dmitri Rogozin a declarat că Transnistria este o entitate economică și spirituală mândră și de sine stătătoare și independentă.

 

Fragment din cartea „Враг народа” (Vrag Naroda, Dușmanul poporului, 2008):

„Pentru prima dată am ajuns în zona de conflict la sfârșitul lunii mai a anului 1992. (…) M-am întors la Moscova, pentru a aduna voluntari dornici să participe la acțiunile militare din Transnistria. Pe 23 iunie, m-am întors în stânga Nistrului și deja mă aflam în cadrul detașamentului de voluntari din Rusia și Ucraina, pe traseul Dubăsari-Rîbnița”.

„Detașamentele înarmate de fasciști români și moldoveni au invadat Transnistria în 1992. Acestei cohorte i-au ripostat detașamentele armatei transnistrene: cazaci, garda militară și voluntari.”

Note/ Referinte / Surse:

[1] infoprut.ro

[2] ro.wikipedia.org

Dmitri Rogozin, suparat ca locuitorii din Transnistria obtin cetatenia romana
Dmitri Rogozin, suparat ca locuitorii din Transnistria obtin cetatenia romana

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info