Ungaria a devenit un Belarus de limbă maghiară, este normal să fie izolată
Ungaria nu ar trebui sa fie suprinsa de izolarea sa de vreme ce a devenit un Belarus de limba maghiara. Dimpotriva, este șocant faptul ca lideri europeni importanți, precum Cancelarul Germaniei, inca mai susține Budapestei și il confirma pe Viktor Orban prin vizite oficiale.
A cultiva Budapesta este, la aceasta ora, tot una cu a intreține relații cordiale cu Moscova, iar Ungaria trebuie sa ințeleaga acest lucru prin forța izolarii daca nu pricepe de vorba buna.
Cum sa nu izolezi Ungaria care ofera azil infractorilor urmariți in țara lor pentru infracțiuni de corupție, cum e cazul lui Marko Attila, un gest similar cu al Rusiei care l-a adapostit pe Viktor Ianukovici?
Relațiile economice sau construirea de rute de aprovizionare impreuna cu Ungaria reprezinta un demers foarte riscant pentru ca Budapesta este la dispoziția lui Putin, iar cei care cred ca fac ințelegeri comerciale sau politice cu
Guvernul lui Viktor Orban se inșeala, ei devin de fapt partași la strategiile Rusiei.
Partidul Romania Unita susține izolarea politica și economica a Ungariei pe modelul izolarii Rusiei, pentru ca vorbim de aceleași interese murdare in cazul ambelor state.
Ungaria a dovedit deja ca joaca dupa alte reguli și de aceea nu poate pretinde sa fie acceptata ca partener serios de catre statele Europei din aceasta parte de lume, ele avand memoria ocupației sovietice, motiv pentru care nu-și permit sa cada din nou in sfera de influența a Moscovei.
Daca Ungaria și-a uitat propria istorie cu Rusia și iși intineaza propria Revoluție de la 1956 depunand coroane de flori la monumentele soldaților sovietici care au inabușit in sange acea mișcare, este problema ei, dar va suferi consecințele. Romania, cu siguranța, nu vrea sa se reintoarca sub cizma sovietica așa ca are toate motivele sa se fereasca de proiecte comune cu Viktor Orban, vasalul declarat al Moscovei.
Evenimentul petrecut la 21 iulie 1551, când Isabella a Ungariei și fiul ei, Ioan Sigismund…
Pe 1896 a apărut ziarul „Liga ortodoxă", sub conducerea lui Alexandru Macedonski. Ziarul „Liga Ortodoxă”,…
Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene se sărbătorește anual pe 20 iulie, în aceeași…
La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Leave a Comment