Categories: Stiri

ISTORIA, ,,HISTORIA” ȘI GHIVECIUL ISTORIC Arta manipularii :,,Dacii se inrudeau cu celții, nu cu geții”

De aproape un an si jumatate, de cind activez pe facebook, prin articolele postate am tot afirmat ca se activeaza intens pentru distrugerea istoriei ,,Ridiculizati tradițiile adversarilor. Discreditati-le luminatorii de constiințta, asa suna un principiu din Arta Razboiului a generalului chinez Sun Tzu…

Distorsiunea adevarului istoric, manipularea și diversiunea sint mijloace de a distruge identitatea unui popor si ceea ce vedem acum, daca intr-adevar vedem, este tocmai aceasta lupta abjecta de a distruge poporul roman, nu doar cu ajutorul politicienilor ci și prin intermediul mijloacelor de informare, iar articolele din Historia o demonstreaza cu prisosinta.

ISTORIA, ,,HISTORIA” ȘI GHIVECIUL ISTORIC Arta manipularii :,,Dacii se inrudeau cu celții, nu cu geții”

,,Dacii nu se inrudeau cu getii,, asta o stim, am aflat-o de la Zoe Petre, tot din Historia de fapt coana Joițica nu este la prima abatere ; tot ea afirma, plina de inteligenta ca noi, ,,vorbim latinește și sciem slavonește, adica sintem…varza ! Si culmea, astfel de personaje au un mare impact la publicul cititor ca doar sint oameni cu studii, nu ?

Chestia cu dacii inrudiți cu celții are o oarecare valoare de adevar dar, ceea ce nu știe individul este ca celții sint urmașii cimerienilor plecați din Moldova, cu 5 000 de ani i.e.n., nu intru in detalii, informații puteti gasi in Dacia Preistorica, N. Densusianu.

Problema mai grava este ca in ultimul timp se incearca o diferentiere neta intre daci si geti, o doza de vina purtind-o si Daniel Roxin care insista foarte mult pe dacism in defavoarea geților, oferind neofitilor posibilitatea de a veni cu tot felul de speculatii, cum este cea a geților keltoi, ipoteza inca insuficient documentata.

Nici dacii si nici getii nu aveau scriere constata acest individ. Serios? ,,Am scris chiar si o cartulie in limba getilor”, afirma Ovidiu in Ponticele si daca tembelul nu stie, il informez eu… Ovidiu purta corespondenta cu regele Cotiso, regele poet al getilor!(nu intru in amanunte, am demonstrat-o in ,,Un popor crucificat”).

Asadar, getii aveau scriere, ceea ce inseamna si alfabet, si limba, deci…nu scriau slavoneste asa cum afirma coana Joițica. Care este scopul unor astfel de diversiuni? Simplu…pregatirea terenului pentru…federalizare, actiune care politic poarta numele de regionalizare. Sper totusi sa gresesc desi… ( S. Tudosie)

Sinel Tudosie

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

17 Mai 1919 – Teodor Pirici, olteanul care a eliberat Aradul

La data de 17 mai 1919, locuitorii Aradului întâmpinau cu multă lumină în ochi și căldură…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor boicotată în acest an de angajații muzeelor în nordul Moldovei

Nemulțumiți de inechitățile salariale, angajații muzeelor din Nordul Moldovei sunt hotărâți să boicoteze anul acesta…

17 ore ago

16 Mai 1600 – Mihai Viteazul ia Cetatea Suceava fără niciun fel de luptă, pur și simplu i se deschid porțile cetății

Sub spectrul unei iminente reveniri a lui Sigismund Báthory cu scopul de a recuceri Transilvania…

o zi ago

Cu se se mai laudă USR-iștii: propunerea legislativă privind dreptul la avort a primit raport de adoptare

Oana Cambera, deputat neafiliat, fostă USR și PLUS, acum ajunsă vicepreședinte la partidul Reper, se…

2 zile ago

Militarii rezerviști cer printr-o petiție actualizarea soldelor de grad!

Gradul militar același și totuși diferit !? Militarii în activitate, în rezervă sau retragere și-au…

2 zile ago