Categories: CulturalIstorie

Mare savant german: Cea mai veche scriere din lume este cea de la Tărtăria – România

Un mare savant german, Harald Haarmann, specialist in istorie culturala, arheomitologie, istoria scrisului, evoluția limbii și istoria religiilor, autor a 40 de carți traduse in diverse limbi de circulație internaționala, editor și co-editor a 20 de antologii, face o declarație de mare importanța pentru noi, rezultat al cercetarilor sale.

Mare savant german: Cea mai veche scriere din lume este cea de la Tartaria – Romania

El spune ca cea mai veche scriere din lume e cea de la Tartaria – Romania și ca Civilizația Danubiana este prima mare civilizație din istorie, mai veche cu mii de ani decat cea sumeriana (considerata inca leaganul civilizației).
Rezultatul cercetarilor sale sunt prezentate intr-un film documentar numit Civilizația Danubiana (Danube Civilization).

Fara indoiala ca aceasta perspectiva data de un savant german premiat de instituțiile europene pentru contribuțiile sale științifice, membru al Centrului de Cercetare pentru Multiligvism de la Bruxelles, poate sa dea peste cap tot ce se credea ca fiind deja bine stabilit in legatura cu istoria straveche a umanitații.

Desigur, el nu este primul care susține ca civilizația straveche din spațiul locuit astazi și de Romania este locul primelor mari culturi europene. Astfel, savanta americana de origine lituaniana, Marija Gimbutas, a afirmat ceva asemanator acum mult timp:

“Romania este vatra a ceea ce am numit Vechea Europa, o entitate culturala cuprinsa intre anii 6.500 – 3.500 i.Hr., axata pe o societate matriarhala, teocratica, pasnica, iubitoare si creatoare de arta, care a precedat societatile indo-europene patriarhale de luptatori din epocile bronzului si fierului.”

 

Nu in ulltimul rand, reputatul arheolog italian Marco Merlini, cel caruia ii și datoram datarea Tablițelor de la Tartaria, a caror vechime a fost stabilita, in Italia, la 7.500 de ani, impartașește aceeași perspectiva precum Harald Haarmann.

In acest context, ma intreb cum vor reacționa “științificii” noștri, cei care sunt deranjați de orice lucru care da bine la CV-ul istoric al acestui spațiu?…

Voi cum explicați faptul ca o serie de așa-ziși istorici romani turba de suparare la astfel de informații? In timp ce distinși savanți straini spun ca aici este Vatra Vechii Europe, unii dintre cei care predau in universitațile de la noi se lupta sa ne convinga ca nu e așa, in pofida tuturor probelor și evidențelor. Cine sunt acești indivizi și cui slujesc ei?

Oare cat o sa le mai mearga cu ascunderea adevarului istoric? Eu zic ca foarte puțin! Sa fim optimiști pentru ca adevarul va ieși la iveala in toata frumusețea lui!

Daniel Roxin

Trailerul filmului CIVILIZAȚIA DANUBIANA, unde sunt prezentate concluziile lui Harald Haarman despre tablițele de la Tartaria și prima scriere din lume:

Mare savant german: Cea mai veche scriere din lume este cea de la Tărtăria – România, Harald Haarman

Sursa:

[1] adevaruldespredaci.ro

 

[tp_product id=”204859831″ feed=”158″]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

5 zile ago