libris.ro

Armata romana – mai avem nevoie de ea?

Armata romana – mai avem nevoie de ea?

DIN NEFERICIRE, AM AJUNS SI LA O  ASTFEL DE INTREBARE…

 ATENTIE !
 ACESTA NU ESTE UN PAMFLET !
 DE DATA ACEASTA VORBESC SERIOS…
Avem un complex de contexte care practic, nu mai justifica existenta Armatei romane in forma actuala, iar in unele chiar desfiintand-o, nemaigasindu-si rostul.
Toti blameaza dezinteresul Guvernului cu privire la inzestrarea tehnica si intretinerea acesteia, la viitorul T.B.T.-ului sau multirolului, sau bombei termobarice, fregate si submarine ori alte instalatii, utilaje si arme costisitoare si mancatoare de bani.

Armata romana – mai avem nevoie de ea?

Totusi, ceea ce nu se stie de cei mai multi dintre cetatenii simpli si de catre multi la nivel inalt chiar, asa cum in anii 1862-1870, apoi 1921 – 1940 si ulterior, cand neica Ceausescu a venit la putere, salturi grele, dar mari in conceptia, doctrina si tehnica militara romana s-au mai facut, poate mai mult datorita faptului ca Romania a avut intotdeauna patrioti care nu au facut politica si pur si simplu si-au iubit tara si au stiut sa se miste chiar pe sub ori peste ordinele politice sau ale unor lasi si idioti strecurati clientelar in structurile militare de conducere.

Vorbesc de adevaratul militar de cariera , care -si respecta juramantul si telul pentru care a hotarat sa-si asume rigorile militare si orice ar fi si cu oricat de putin ar primi stie sa-si dozeze mintea, resursele din subordine, colaboratorii si sa gaseasca metode ca sa-si apere tara in orice situatie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Vorbesc de noul concept de lupta, de aparare a teritoriului national, concept ce de cativa ani de zile a inceput sa fie dezvoltat .

  Hai sa o luam putin cu inceputul.
  Inca de la daci venire s-a dovedit ca strategia militara a locuitorilor acestor pamanturi difera uneori total de a celor de peste granitele lor.

 

De ce?
  In primul rand datorita reliefului si resurselor naturale, apoi conceptiei de aparare aplicata pe cunoasterea dusmanului plus o foarte buna informare cu privire la doctrina militara si chiar religioasa a acestora plus a traditiilor lor.

 

In partea aceasta a lumii conducatorii militari nu s-au bazat niciodata pe numarul soldatilor ci pe motivarea nationalista – nu spuneti ca nu-i asa- si pe ce am scris mai sus, rezultand victorii paradoxale pentru altii, victorii uneori imposibile si ducand la mentinerea acestor teritorii intr- o masura apreciabila independente.

 

Cand Carol I a venit la putere, in primul rand a dotat nou dezvoltata armata cu tunuri Krupp ultramoderne pentru acea vreme, Principatele avand la acest capitol un deficit extraordinar : piese deosebit de vechi si neperformante si rusinos de putine.

 

Guvernul de atunci a facut un scandal enorm , stim povestea: nu sunt bani, cavaleria este cea mai importanta intr-o armata ,nu avem noi nevoie de asa ceva, plus, culmea ,” O sa se supere rau Inalta Poarta”.

 

Ce-i drept, prin statut, principatele nu aveau voie sa detina decat un numar nereprezentativ de piese de artilerie ,numar hotarat de sultan cu ai lui.(recunoasteti cumva chestia asta si o revedeti in zilele noastre?).

 

Doamne-ajuta ca viitorul rege si o mana de politicieni patrioti plus, desigur, multi militari lucizi si constienti nu au ascultat de asemenea tampenii, caci altfel…fata Europei era alta, nu numai a Romaniei, deoarece redutele de la Plevna, Vidin si Smardan …deveneau sfarsitul visului de independenta a Romaniei, Bulgariei si al altora.

 

  Dupa primul razboi mondial. armata romana chiar victorioasa, a iesit tavalita rau de tot, cine nu recunoaste asta, este inconstient.

 

Guvernul roman bucurandu-se de o ” victorie ” aproape nemeritata in razboaiele balcanice , s-a culcat pe o ureche si nu a ascultat avertizarile si previziunile lui Carol I si a unei maini de militari constienti, asa ca razboiul mondial ne-a prins…cam in izmene.

 

Revin, chiar daca din el am iesit victoriosi si i-am pus apoi cu botul pe labe pe unguri si sarbi, nu am mai fi fost capabili de inca o lupta serioasa.

 

Si atunci, vizionarii din armata romana au realizat viitorul : aviatia, asa ca s-au pus bazele Industrei Aviatice Romane, cu capital majoritar de stat, constituind o afacere strategica, de mare importanta.

 

Stiti ca I.A.R. Brasov in 1938 era cea mai mare fabrica de avioane din Europa?
  Ca fabrica cele mai multe modele de avioane – in acelasi timp –  dintre toate fabricile din lume?

 

Stiti cate necazuri a avut aceasta fabrica datorita implicarii guvernelor in finantare, licente, aprovizionare?

 

Dar, cred ca nu contesta nimeni aportul fantastic ce l-a avut aceasta arma si aceasta fabrica in al doilea razboi, arma care si-a spus din plin cuvantul pe front. atat bombardierele Savoia montate si modificate acolo cat si Me-urile sau IAR 80, nu mai vorbesc de celelalte.
  Bine, un aport meritoriu si-a adus si SET Bucuresti, sa nu-l lasam la o parte.

Din primul razboi mondial ne-am mai ales cu o arma de viitor atunci- tancurile, dar Renaulturile ce au venit in tara ulterior deja incepusera sa fie depasite si Malaxa s-a luptat enorm sa construiasca asa ceva , dar nu a primit ajutor de la guvern nici aschie, deoarece Carol al doilea deja era la putere cand s-a pus aceasta problema, iar ” legaturile de suflet ” ce le avea cu compania Skoda au depasit interesele nationale.

Se stie cat s-au chinuit delegatiile de specialisti militari sa -i convinga pe cei de la Skoda sa remedieze toate lipsurile de proiectare si de executie ale tancurilor lor – asta dupa ce au realizat ca indiferent ce vor ei si ne trebuie tot Skoda vom lua (recunoasteti schema?)- asa ca au incercat si putin chiar au convins ,ca lotul pentru Romania sa aiba modificari de bun-simt, asa cum era necesar si sa respecte calitatea.

De ce atata chin?Pentru ca pretul era deja stabilit de camarila regelui, ca si comisioanele si de fapt tancurile trebuiau sa fie cum -or – fi , bani sa iasa.

   Ei, si ati vazut ce patiram, nu doar la Kursk.

Sa nu uitam ca si aliatii nostri de atunci ne-au bagat pe gat ce blindate au vrut ei , obligandu-ne ulterior – deja detinand Cehoslovacia – sa ne chinuim cu sasiuri Skoda.

Si iar noroc cu o mana de militari adevarati care impreuna cu Malaxa au realizat o serie de blindate echipate, dotate cum au putut, pe sasiuri de prapadite Skode mai mult recuperate si capturi diverse.

Dar… daca nu se infiinta I.A.R.? Sau S.E.T.?

   Ganditi oameni buni, caci e grav.

Si veni vremea comunista.

   In care am avut embargou la submarine – pana in anii 80 – iar I.A.R. Brasov a fost demontata si luata de rusi, plus Astra Si desigur, S.E.T.

Si iarasi, interdictia de a mai fabrica avioane pe termen nelimitat.

   Oare de ce le-a fost asa ciuda pe Industria noastra aviatica???De ce au distrus-o?
   Recunoasteti scenariul?
   Ei…

 

Pana la Ceausescu rusii au trait fericiti sleindu-ne de puteri.
   Apoi…
   Avem multe de spus cum Romania a devenit dizidentul economico – industrial al C.A.E.R.-ului si de ce, dar vom atnige doar subiectul industriei militare, un deranj enorm pentru ei.
Deoarece un mare si inrait nationalist- Ceausescu desigur – si cu o mana de militari hotarati, au inceput sa proiecteze si sa fabrice iarasi usor-usor avioane, apoi modele proprii de munitie, blindate, etc si amd, nemultumindu-se sa monteze doar ce le trimeteau cu doza mica rusii.
   Proiectele erau mari si multe, orientarea fiind catre armament modern si aplicat la noile cerinte, cu resurse interne sau cel putin cu licente si importuri minime- Vest.
Un exemplu minor: daca I.C.E. Felix fabrica calculatoare de birou cu componente rusesti, cele militare de calcul balistic aveau piese Control Data si Texas Instruments americane, monitorizata productia prin firma mixta romano- americana RomControlData S.A.!
Este ca nu stiati?
 Si chiar se demarasera proiecte puternice pentru computerizarea militara, inclusiv…ia auziti: retea de date militara!
   Acei oameni de care vorbeam vedeau viitorul si-l pregateau.
   Sa nu uitam de aviatie, care devenise independenta de rusi si avea realizari si proiecte multiple.

Sper ca nu mai trebuie sa continui pe acesta linie si ati inteles ideea: specialistii militari romani au prevazut mereu ce va insemna viitorul armatei si au provocat salturi tehnologice majore in inzestrarea ei, chiar peste capul guvernelor .

   Si au aparat tara.

A.  La ora actuala tendintele sunt ciudate:

1.- sa ne lasam complet la mana aliatilor – care in cazul unei agresiuni loco vor sta mult si bine sa gandeasca , apoi sa intervina, dupa care cum vor putea ne vor ajuta sau aproviziona,

2- sa ramanem invechiti si dotati mereu sub nivelor posibilor agresori.
3- sa ne dezvoltam lupta de guerilla.
  B. Si o solutie ultima si se pare necesara. astfel rezolvand lipsa de bani si de preocupare a politicului cu privire la acest subiect :
1.- desfiintam blindatele, vanatorii de munte,infanteria-ramane doar o mica parte pentru guerilla,artileria, fregatele, facem Delfinul muzeu, aviatia politie la ordinul NATO.
2.- dezvoltam spitalele de campanie, pompierii militari, trupele speciale si genistii  plus artileria antiaeriana si le trimitem si in teatrele de operatiuni, caci acolo nu numai ca au facut treaba deosebit de buna, dar nu sunt urate de localnici si si-au castigat respectul printre ei, deci evitam si eventuale atentate,
– si….
   In acest scenariu nu mai incape SI, dar, in ceea ce – acum aflati – prevad specialistii militari care inca vor sa apere aceasta tara independent de aliante si promisiuni de ajutor IN CAZ DE , este perfect viabil, ieftin, eficient si de viitor.
   Mari concerne mondiale implicate in industriile de aparare construiesc blindate si avioane in tari clientelare, pentru ca acestea sa se ” inzestreze ” si astfel sa cheltuie bani pe tehnica asa-zis moderna dar de fapt clasica, normala si…depasita.
   La ei acasa au inceput sa fabrice…DRONE , de orice fel si orice tip!!!
   De ce oare?
   In Romania s-au inceput si deja sunt in implementare proiecte complexe diverse, de drone armate care sa foloseasca munitia deja existenta in dotare si fabricatie !
   Acesta este scenariul pe care-l vor aplica ai nostri, un scenariu ieftin, eficient si cu adevarat de viitor.
De la Germania hitlerista pana in ziua de azi s-a dovedit ca merita si acest lucru, eficienta fiind maxima.
   Scuze ca a trebuit sa scriu atat de mult pentru o informatie pe care multi nu o cred, dar trebuia sa va arat intr-un fel oarecare ca acesta este viitorul armatei noastre si cum s-a ajuns aici, istoric vorbind, astfel incat sa va bucurati ca nu avem doar ciubucari si tradatori in structurile noastre de conducere, ca sunt oameni care prevad tampeniile politicului si le amorseaza.
Desigur, si aici va veni implicarea politrucilor, dar atata timp cat se mai aproba un buget, genial este sa-l folosesti cum poti ca sa-ti atingi scopul, iar acel buget…acum vine partea buna- este cerut de UE si NATO.
Care nu mai au ce spune daca se aplica acolo unde ti s-a spus – dotare, inzestrare,echipare, intretinere.
   Iar o parte buna este faptul ca inevitabil in aceste proiecte sunt cooptate firme particulare, astfel incat multe din neajunsurile industriei de armament de stat nu vor mai exista.
   Concluzie 1:
   Armata romana va fi compusa din punctele :
A3- ne dezvoltam lupta de guerilla.
B2- dezvoltam spitalele de campanie, pompierii militari, trupele speciale si genistii plus artileria antiaeriana.si le trimitem si in teatrele de operatiuni, caci acolo nu numai ca au facut treaba deosebit de buna, dar nu sunt urate de localnici si si-au castigat respectul printre ei, deci evitam si eventuale atentate.
si…complexe de comanda, control, mentenata si aprovizionare/alimentare DRONE.,terestre,marine submarine si aviatice.
   Concluzie 2:
   Poate astfel vom scapa de tradatorii si incompetentii din structurile care ne conduc si apara.
   Si nu vom mai lua fiare vechi nenorocite, sa fim rusinea Europei.Concluzie 3:este a mea si adica: eu cred ca avem nevoie de armata .
Si sunt de acord sa se faca asemenea schimbari
Dar sa nu mai am parte si sa nu mai platesc impozite ca smecherii si inconstientii sa-si bata joc de ea!
 – scris si asumat de nemotoujours –
Traiasca Armata Romana si cei care cred in ea !
(sper ca nu-i prea lozincard, dar asa trebuie.)
Sursa:
Armata romana - mai avem nevoie de ea?, foto: suntemromania.blogspot.ro
Armata romana – mai avem nevoie de ea?, foto: suntemromania.blogspot.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info