Apel catre patrioti – Hai sa petrecem ziua nationala a Romaniei alaturi de fratii nostri din Harghita si Covasna

Nu exista an in care sa nu fie manifestari ale extremistilor maghiari indreptate impotriva sarbatoririi zilei nationale a Romaniei. De la declaratii tembele precum cea a lui Lazlo Tokes in care spunea ca ziua de “1 decembrie este o zi de doliu” pana la situatia cretina precum amendarea unui etnic roman pentru motivul ca flutura un steag al Romaniei sunt tot felul de situatii prin care extremistii maghiari provoaca incidente sau insulta semnificatia acestei sfinte zile a neamului romanesc.

Apel catre patrioti – Hai sa petrecem ziua nationala a Romaniei alaturi de fratii nostri din Harghita si Covasna

Romanii din Harghita si Covasna sunt supusi la tot felul de presiuni, sicane sau actiuni de intimidare, inclusiv din partea autoritatilor din aceste zone si aceste situatii si abuzuri trebuie sa inceteze.

Vocea Natiunii organizeaza in data de 1 Decembrie 2014, sub egida “Alaturi de fratii nostri din Harghita si Covasna”, sarbatorirea zilei nationale in solidar cu romanii din cele doua judete mentionate mai sus.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Orasul in care va avea loc aceasta initiativa va fi stabilit prin vot in ultima saptamana din noiembrie.

Transportul va fi gratuit din toate orasele tarii. Avem promisiuni de la mai multi oameni de afaceri, ONG-uri, pentru autocare, microbuze.
Am primit si oferte pentru hrana, sunt oameni care detin restaurante si pensiuni si care s-au oferit sa ne ofere ceva hrana in limita posibilitatilor.

Fac apel la toti patriotii care isi pot permite sa ne ajute: avem nevoie de autocare si microbuze in numar cat mai mare pentru a putea aduce la eveniment cat mai multi oameni. Cei care doresc sa ajute sunt rugati sa contacteze organizatorul prin mail: voceanatiunii@yahoo.ro sau pe facebook.

Cei care ajuta cu logistica pentru eveniment pot ramane anonimi daca aceasta le este dorinta.

Intentia noastra este de a aduna 20.000 de romani.

Programul zilei de 1 Decembrie va contine urmatoarele: filme despre Marea Unire, cantece patriotice live si inregistrate, discursuri patriotice si despre starea actuala a romanilor din Diaspora si multe altele.

Mentionez ca acest eveniment nu se vrea a fi o demonstratie de forta sau o provocare la adresa minoritatilor maghiare, noi dorim sa aratam un singur lucru: ca romanul este unit.

Initiativa NU are culoare politica.

Parteneri media ai evenimentului:

ExpresMagazin.ro
TrezireaLaRealitate.ro
StareaNatiunii.com
NapocaNews.ro

Vocea Naţiunii

 (https://www.facebook.com/events/941669969181634/)

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Basescu e in stare sa dea foc tarii pentru a ajunge coana Nuti presedinte!

mar oct. 14 , 2014
Romania se gaseste intr-o situatie atat de proasta, cu o clasa politica atat de corupta si de murdara incat marea majoritate a romanilor sunt scarbiti pana peste masura de fenomenul politic si de circul grotesc prin care asa zisii “alesi ai neamului” se promoveaza sau isi expun programele politice. Ultima […]
Elena Udrea – doar emblema unui deceniu al guvernărilor cleptocratice?!

Poate vă place și:

libris.ro