Legea 247/2005 a carei „mamica” este Monica Macovei a perpetuat o serie de nereguli şi de abuzuri, deschizând calea îmbogăţirii din drepturi litigioase a unora

Legea 247/2005 a carei „mamica” este Monica Macovei, a perpetuat o serie de nereguli şi de abuzuri, deschizând calea îmbogăţirii din drepturi litigioase a unora. In nici o tara din lume nu s-a petrecut jaful care s-a facut la noi in ultimii 10 ani in domeniul imobiliar.

Mostenitori sau falsi mostenitori ai unor indivizi care fusesera deja despagubiti de catre statul roman au pus mana pe cladiri de patrimoniu, terenuri, paduri, munti intregi, mostenitori ai unor criminali de razboi au putut revendica fara nici o piedica adevarate domenii, in unele cazuri sfidand orice inchipuiri, ajungand sa se revendice chiar si sate intregi.

Legea 247/2005 a carei „mamica” este Monica Macovei a perpetuat o serie de nereguli si de abuzuri, deschizand calea imbogatirii din drepturi litigioase a unora.

Adina Anghelescu a amintit că toate retrocedările s-au bazat pe legea 247/2005 făcută de Monica Macovei, iar această lege a perpetuat o serie de nereguli şi de abuzuri, deschizând calea îmbogăţirii din drepturi litigioase a unora.

„Atenţie, în instanţă nu au acţionat numai oameni obişnuiţi ci şi domnii cu drepturi litigioase, precum ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, şi – ce să vezi – ÎCCJ, în 2012, i-a dat dreptate, adică a respins apelul făcut de ANRP”, a spus jurnalistul Antena3.ro.

Şi Bogdan Chireac a criticat legea după care s-au făcut retrocedările în ultimii ani, în România, precizând că a fost generatoare de corupţie la nivel înalt.

„S-a dovedit nu numai că nu a satisfăcut pe cei dezmoşteniţi de regimul comunist, ci, dimpotrivă a fost în favoarea unor băieţi deştepţi care au reuşit să câştige sute de milioane, miliarde”, a spus în emisiunea La ordinea zilei, jurnalistul.

Diverse cladiri ale unor institutii care deserveau scoli, licee, muzee sau alte destinatii cu scop cultural, educational, sportiv, etc, au ajuns sa fie revendicate de multe ori mai degraba de samsari imobiliari care detineau drepturile litigioase decat de asa zisii proprietari de drept.

Forte multi dintre acesti bani negri rezultati din operatiuni dubioase si chiar dovedite frauduloase in cele mai multe dintre cazuri, au alimentat mafia politica, finantand campaniile electorale a marilor partide, atat a celor aflate la putere in ultimii zece ani, cat si a celor din opozitie.

Legea 247/2005 a carei „mamica” este Monica Macovei a perpetuat o serie de nereguli şi de abuzuri, deschizând calea îmbogăţirii din drepturi litigioase a unora.

Surse/Note: [1] www.antena3.ro

Glasul.info

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

2 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

4 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago