RSS

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

Cameleonicul primar al Iașului d…

Un an care ar trebui…

O rezoluție pentru admiterea Rom…

Marți, 11 decembrie …

Deputatul Remus Borza: "Este ina…

Deputatul Remus Adri…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Istoria interzisa : primul proprietar de sclavi din America a fost negru

Print Friendly, PDF & Email

Istoria lumii a fost manipulata si ascunsa in asa fel incat ea sa corespunda cerintelor “political corectness-ului” lumii moderne. Daca vrei sa incrimnezi pana si a zecea spita din neamul unui alb de rasism si sclavagism sau de alte abuzuri si crime istorice atunci asta se numeste in limbajul ipocrit al lumii moderne: “political corectnes”.

In schimb este tabu pentru un alb sa spuna ceva care contravine “political corectness-ului”, chiar si daca ceea ce spune este un adevar, uneori chiar si consemnat in istorie. Dar cat din istoria pe care o cunoastem noi astazi mai este cea adevarata? Istoria a fost manipulata, modelata, trunchiata sau chiar falsificata, in asa fel incat sa serveasca anumitor scopuri politice, economice, militare, etc

Istoria interzisa : primul proprietar de sclavi din America a fost negru

[tp_product id=”194117511″ feed=”396″]

“Înainte de anul 1655 nu a existat sclavie legala in coloniile britanice/americane, care au devenit mai apoi Statele Unite, ci doar un contract bilateral numit “ucenicie” pentru funcționarii care si-au oferit serviciile lor în schimbul asistenței materiale.

Concret, negrii au fost de acord să plece  de buna voie în coloniile britanice și sa lucreze pentru un număr de ani pentru a-si achita călătoria și întreținerea lor. Dupa ce acesti “ucenici” isi indeplineau angajamentele luate si isi intorceau astfel datoria catre cei care i-au adus in colonii, toti stapanii erau obligati să-i elibereze pe sclavii lor după un anumit timp.

Durata acestor contracte a fost limitată la șapte ani. La plecare li se promiteau 50 de acri de teren (aproximativ 20 hectare). Acest lucru a fost valabil pentru orice african achiziționat de la comercianții de sclavi. Ei aveau dreptul de asemenea să își ia 50 de acri, la expirarea contractului lor.

Conform înregistrărilor coloniale, primul proprietar de sclavi negri în Statele Unite a fost un negru.

Anthony Johnson a fost un african care a venit din Angola de astazi in coloniile britanice/americane în 1619 pentru a lucra la o fermă de tutun. El s-a căsătorit mai apoi cu o servitoare de culoare, iar în anul 1622 era cat pe ce să fie aproape ucis când indienii Powhatan au atacat ferma. 52 din 57 de persoane de la fermă au pierit în acest atac.

Când Anthony Johnson a fost eliberat, acesta a fost recunoscut legal ca fiind un “negru liber” și a administrat o fermă prosperă. În 1651 el deținea 250 de hectare de pământ  și 5 servitori negri. În 1654, când a venit momentul să-l elibereze pe Anthony John Casor, un servitor de culoare, Johnson l-a informat pe Casor că îi prelungește contractul. Casor n-a fost de acord și a plecat, fiind angajat ulterior de către albul Robert Parker.

Drept urmare, Anthony Johnson l-a dat în judecata Robert Parker în 1654. În 1655, instanța din Northampton Court a decis ca Anthony Johnson îl poate păstra pe John Casor pe termen nelimitat. De asemenea, instanța a dat o lege prin care negrii puteau deține sclavi din propria lor rasă. Astfel, Casor a devenit primul sclav permanent și Johnson a devenit primul proprietar de sclavi.

Albii încă nu puteau deține în mod legal un servitor negru drept sclav pe termen nelimitat până în  1670, când consiliul colonial a adoptat o lege care oferea albilor liberi, negrilor, precum și și indienilor dreptul de a deține negrii ca sclavi.

Prin 1699, numărul de negri liberi a determinat apariția temerilor legate de o “insurecție neagră” și ca urmare a acestui fapt, Colonia Virginia a ordonat repatrierea în Africa a negrilor eliberați. Numeroși negri s-au vândut stăpânilor albi astfel încât să nu fie obligați să se întoarcă în Africa. Acesta a fost primul efort de a repatria ușor negrii liberi înapoi în Africa. Statele din ziua de astăzi Sierra Leone și Liberia își au originea în coloniile foștilor sclavi negri repatriați.

Cu toate acestea, proprietarii de sclavi au continuat să prospere în Statele Unite ale Americii.

În coloniile americane primii sclavi au fost albi și nicidecum negri, și au fost tratați cu infinit mai multă cruzime decât au fost tratați negrii. Încă din secolul al XV-lea sclavi albi erau importați din Italia, Spania, Egipt și de pe țărmurile Mării Negre.

Monrovia, capitala Liberiei a fost numita asa în onoarea președintelui SUA, James Monroe și Freetown, capitala Sierra Leone, în cinstea libertății data de America.

Toata aceasta manipulare, falsificare si ascundere a istoriei te fac sa-ti aduci aminte de viziunea lui Orwell:

“Cine controlează trecutul controlează si prezentul. Cine controlează prezentul controlează trecutul.”

Istoric interzisa : primul proprietar de sclavi din America a fost negru

Istoria interzisa : primul proprietar de sclavi din America a fost negru

Surse:

[1] www.contre-info.com

[2] www.redescoperaistoria.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline