Da. Unirea e o solutie dar si noi suntem uniti in granitele actuale si nu o ducem bine: infiltratii din afara tarii si din interior au devenit majoritari ca eficienta si, mai ales, prin tehnicile de manipulare, reusind sa inducă opinii majoritare, dar gresite de multe ori sau alese tocmai in directia/directiile pe care le doresc.
Replica la “De-romanizarea Romaniei”
Acum se duce un razboi nevazut, cu arme diplomatice, rafinate, cu masuri de exterminare pana pe galantarele din marile magazine (vezi E-urile la vedere afisate sau nu), din industria farmaceutica, falimentarea industriei romanesti, restitutio in integrum, dreptul de cumparare a pamantului romanesc chiar daca nu esti cetatean roman, exportul de inteligenta sau constrangerea acestora sa plece prin lipsa unei solutii viabile si necapusate de coruptie, fapt ce conduce la instalarea unei majoritati depopulata de elite si supusă unei lipse a criteriilor competente pana in profunzimea societatii romanesti.
Aceasta conduce sine qua non la lipsa sentimentului national, la lipsa elementului moral si/sau religios (eu optez pentru “si” dar e optiunea fiecaruia) si la prabusirea rezistentei. Ne mor batranii, ne pleaca tinerii. Suntem pustiiti. Acesta nu e un razboi nevazut??? Revin. Da pentru Unire, dar, daca nu vom face ceva cu interiorul nostru, cu sufletul colectiv al acestui popor, mi-e teama ca nu ajungem departe! Sa traim cu nadejdea crestina si cu exemplul celor care au dat jertfa in temnitele comuniste de dupa ’45. Sper sa nu fie nevoie de un alt buchet de martiri, dar cand se umple paharul cu pacate iertarea se face prin marturisire si prin suferinta. Cat mai ai de tras, biet popor roman?
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Dintr-un articol din adevarul.ro aflam ca Paul Andrei Lungu este un tanar ce a insotit echipa de filmare a celor de Channel 4 si i-a “ajutat” sa gaseasca materie prima pentru controversatul documentar “Vin romanii”. Imaginile prezentate de catre britanici au reusit sa supere o tara intreaga si sa afecteze imaginea […]