Schimb de teritorii cu Ucraina negociat in secret de partea romana si cea ucraineana?

Declarația din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991, sursa imagine: romaniaimaginideierisiazi.wordpress.com

Inainte de izbucnirea conflictului ruso-ucrainean un asemenea scenariu parea de neconceput. Chiar si acum este foarte greu de crezut ca se va ajunge la asa ceva doar prin simple negocieri. Nu stim daca se doreste  o intoxicare de presa asa ca vom fi rezervati si vom incadra informatiile lansate in ultima vreme atat in Ucraina cat si in Republica Moldova in categoria zvonurilor fara acoperire.

Din zvonurile lansate pe anumite canale de comunicatii s-ar parea ca Ucraina isi doreste atat de mult controlul regiunii transnistrene incat ar fi dispusa sa cedeze anumite teritorii care s-au aflat candva in componenta Romaniei; ori sa le cedeze Republicii Moldova, la schimb cu renuntarea acesteia la pretentiile teritoriale asupra zonei de dincolo de Nistru, ori chiar direct Romaniei, urmand ca acest troc teritorial sa fie foarte repede urmat si de RE-Unirea Romaniei cu Republica Moldova, urmand ca statul roman sa ofere niste compensatii de ordin financiar ( bani, provizii alimentare, armament, munitie, echipamente militare, etc) si promisiunea unei sustineri puternice a Ucrainei pentru a intra cat mai repede in structurile euroatlantice (UE, NATO).

De aceste negocieri secrete se pare insa ca ar fi aflat si unele tari vestice care nu prea sunt de acord cu modificarea granitelor intre Romania si Ucraina in acest mod. Daca se confirma in viitorul apropiat asemenea informatii atunci constatam cu tristete ca tari pe care le consideram candva prietene ale Romaniei fac de ceva vreme lobby pentru dezmembrarea Romaniei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Romanii au imbratisat cu prea multa incredere cauza europeana dar nu toti europenii in schimb i-au imbratisat cu aceeasi caldura pe romani. Ce te faci cand Rusia este clar un pericol si descoperi ca nu te poti baza nici pe unii aliati pe care i-ai considerat pana acum ca fiind de incredere?

Romanii si-au taiat singuri craca de sub picioare, indeplinind fara sa cracneasca macar, aproape toate conditiile impuse de catre asa zisii parteneri europeni. Dar unii dintre ei poate ca nu ne-au sfatuit de bine ca niste „frati mai mari” (Big Brothers) ci dimpotriva, ne-au sfatuit sa ne introducem cea mai mare petarda aprinsa intr-un anumit orificiu, pe post de supozitor, si au asteptat apoi sa rada de noi si de prostia noastra.

De ce n-am fi putut fi „europeni” si fara sa ne fi distrus economia, industria si agricultura? De ce n-am fi putut fi „europeni” si fara sa ne distrugem padurile si sa ne poluam pamanturile si apele?

Una dintre aceste tari de care vorbim, a negociat federalizarea Republicii Moldova si impartirea teritoriului sau in zone de influenta pentru „anumite interese”. Cea mai rapida cale de integrare a Republicii Moldova in UE este Unirea cu Romania. Insa cei care au negociat federalizarea Republicii Moldova, inca de dinainte de a izbucni conflictul ruso-ucrainean, insista in continuare pe integrarea separata a Moldovei in UE. In paralel, unele organizatii subversive din aceeasi tara, impreuna cu „prietenii” unguri iredentisti, fac lobby pentru dezmembrarea Romaniei.

Singura solutie prin care planurile „ne-prietenilor” Romaniei vor fi date cu totul peste cap este RE-Unirea Romaniei cu Republica Moldova! 

Declarația din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991, sursa imagine: romaniaimaginideierisiazi.wordpress.com
Declarația din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991, sursa imagine: romaniaimaginideierisiazi.wordpress.com

[tp_product id=”201976584″ feed=”396″]

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info