Categories: Ucraina

Schimb de teritorii cu Ucraina negociat in secret de partea romana si cea ucraineana?

Inainte de izbucnirea conflictului ruso-ucrainean un asemenea scenariu parea de neconceput. Chiar si acum este foarte greu de crezut ca se va ajunge la asa ceva doar prin simple negocieri. Nu stim daca se doreste  o intoxicare de presa asa ca vom fi rezervati si vom incadra informatiile lansate in ultima vreme atat in Ucraina cat si in Republica Moldova in categoria zvonurilor fara acoperire.

Din zvonurile lansate pe anumite canale de comunicatii s-ar parea ca Ucraina isi doreste atat de mult controlul regiunii transnistrene incat ar fi dispusa sa cedeze anumite teritorii care s-au aflat candva in componenta Romaniei; ori sa le cedeze Republicii Moldova, la schimb cu renuntarea acesteia la pretentiile teritoriale asupra zonei de dincolo de Nistru, ori chiar direct Romaniei, urmand ca acest troc teritorial sa fie foarte repede urmat si de RE-Unirea Romaniei cu Republica Moldova, urmand ca statul roman sa ofere niste compensatii de ordin financiar ( bani, provizii alimentare, armament, munitie, echipamente militare, etc) si promisiunea unei sustineri puternice a Ucrainei pentru a intra cat mai repede in structurile euroatlantice (UE, NATO).

De aceste negocieri secrete se pare insa ca ar fi aflat si unele tari vestice care nu prea sunt de acord cu modificarea granitelor intre Romania si Ucraina in acest mod. Daca se confirma in viitorul apropiat asemenea informatii atunci constatam cu tristete ca tari pe care le consideram candva prietene ale Romaniei fac de ceva vreme lobby pentru dezmembrarea Romaniei.

Romanii au imbratisat cu prea multa incredere cauza europeana dar nu toti europenii in schimb i-au imbratisat cu aceeasi caldura pe romani. Ce te faci cand Rusia este clar un pericol si descoperi ca nu te poti baza nici pe unii aliati pe care i-ai considerat pana acum ca fiind de incredere?

Romanii si-au taiat singuri craca de sub picioare, indeplinind fara sa cracneasca macar, aproape toate conditiile impuse de catre asa zisii parteneri europeni. Dar unii dintre ei poate ca nu ne-au sfatuit de bine ca niste „frati mai mari” (Big Brothers) ci dimpotriva, ne-au sfatuit sa ne introducem cea mai mare petarda aprinsa intr-un anumit orificiu, pe post de supozitor, si au asteptat apoi sa rada de noi si de prostia noastra.

De ce n-am fi putut fi „europeni” si fara sa ne fi distrus economia, industria si agricultura? De ce n-am fi putut fi „europeni” si fara sa ne distrugem padurile si sa ne poluam pamanturile si apele?

Una dintre aceste tari de care vorbim, a negociat federalizarea Republicii Moldova si impartirea teritoriului sau in zone de influenta pentru „anumite interese”. Cea mai rapida cale de integrare a Republicii Moldova in UE este Unirea cu Romania. Insa cei care au negociat federalizarea Republicii Moldova, inca de dinainte de a izbucni conflictul ruso-ucrainean, insista in continuare pe integrarea separata a Moldovei in UE. In paralel, unele organizatii subversive din aceeasi tara, impreuna cu „prietenii” unguri iredentisti, fac lobby pentru dezmembrarea Romaniei.

Singura solutie prin care planurile „ne-prietenilor” Romaniei vor fi date cu totul peste cap este RE-Unirea Romaniei cu Republica Moldova! 

Declarația din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991, sursa imagine: romaniaimaginideierisiazi.wordpress.com
[tp_product id=”201976584″ feed=”396″]

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • Unirea se va face numai daca noi romanii de pe ambele maluri ale Nistrului o vom vrea,neprieteni ne sunt toti si singurul sprijin il vom avea doar in Bunul Dumnezeu si in Iisus Hristos!

  • Oare cine ne-a fost noua romanilor vreodata prieten? Prietenia la nevoie se cunoaste ca si in cazul de fata.Asta-i situatia cand la conducere au fost si sunt in continuare periatori ale statelor straine carora le fac pe plac.

  • Credeti voi ca aia din Basarabia vor sa ajunga de la Presedinte, Prim Ministru, Senator/Deputat, la Prefect, Primar, Conslilier Local/Judetean? Or sa piarda o gramada de bani si privilegii, sa nu mai vorbim si de "prestanta" si imagine.

    • Nu trebuie sa vrea ei. Trebuie sa vrea populatia. Si daca vrea. Ii poate obliga. Teoretic ei sunt pusi de cetateni, in slujba lor nu?

  • Mi se pare buna ideea sa putem cumpara cu servicii bucovina de nord si sudul basarabiei. Asa chiar ca nu ar mai avea nimeni de comentat, plus ca in istorie au mai fost astfel de tranzactii, mai ales daca sunt de acord ambele parti. Si mi s-ar parea buna si ideea cu granita pe Nistru. Dar cu un schimb de populatie. Romanii in stanga, ukrainenii sau rusi ce-or mai fi pe acolo in dreapta. Hotar sa fie o forma naturala de relief, in cazul asta raul Nistru. Zic mi s-ar parea pentru ca mai intai ar trebui facuta Unirea Ro-Md....

  • ba da romani prosti sau mai bine zis indobitocire pe fata...pai nu e ideia europei sa nu mai fie granite si sa devenim europenii un stat unic...sau cineva cu idei dracesti doreste sa bage romania in conflict din care sa fie distrusa ca existenta...pai noi alergam pentru teritorii si ca urmare sa le dam europei...indobitocire pe fata...etc

Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere

Marți, 14 mai 2024, la Satu Mare s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele…

14 ore ago

Candidatul UDMR la Primăria Carei nu recunoaște limba oficială a României

Candidatul UDMR Carei pentru funcția de primar sfidează comunitatea locală și nu recunoaște limba oficială…

20 de ore ago

14 Mai 1917 – A fost spânzurat de către unguri sublocotenentul Emil Rebreanu pentru că a vrut să treacă în rândul Armatei Române să lupte pentru întregirea neamului

Emil Rebreanu, fratele scriitorului român Liviu Rebreanu, a fost un ofițer român în armata austro-ungară,…

22 de ore ago

13 Mai 1903 – În comuna Șepreuș jandarmii unguri trag la ordin împotriva românilor

13 Mai 1903 - "În Şepreuş (comitatul Arad) erau alegeri pentru un nou primar. Solgăbirăul…

o zi ago

13 mai 1879 – Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata Buzău – Mărășești

13 mai 1879 - Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata…

o zi ago

12 Mai 2024 – La Iași avut loc inaugurarea bustului preotului Visarion Puiu

Duminică, 12 mai 2024, de la ora 16.00, la rondul Tătărași Nord din Iași, avut…

2 zile ago